23948sdkhjf

Bosch lanserar delningstjänst för elbilar

Det har blivit allt populärare att hyra bil. Att snabbt hyra en bil via en app är något som nästan två miljoner människor redan gör i Tyskland och antalet bildelningsanvändare ökar. På denna tillväxtmarknad lanserar Bosch en ny delningstjänst för elbilar.

Tillsammans med toom, ett dotterbolag till den tyska detaljhandelskedjan Rewe, kommer företaget att testa tjänsten där det finns en efterfrågan på skåpbilar med tillräckligt med utrymme för tunga och skrymmande inköp.

-Bosch växer med digitala tjänster för rörlighet i städerna. En tjänst för att dela elbilar har stor potential för tillväxt, säger Dr. Rainer Kallenbach, vd för divisionen Connected Mobility Solutions hos Bosch.

Med mer än 330 butiker är toom en av de främsta leverantörerna inom tysk bygghandel. Från december 2018 tar det bara några klick för kunderna i fem utvalda butiker att direkt boka en elbil på plats och snabbt och enkelt ta stenplattor, balkongplanter och målarburkar med sig hem.

-Som ett företag som satsar på hållbarhet, är vi alltid ivriga att ständigt förbättra vårt bidrag till miljöskydd. Vi är därför mycket nöjda med att vi nu kan erbjuda våra kunder ett miljövänligt sätt för att ta sina inköp ta varor med sig hem, säger Wolfgang Vogt, koncernchef för ekonomi och personal vid toom.

Bosch är redan etablerat i delningsbranschen genom Coup, dess hyrjänst för elskotrar. Sedan starten 2016 har Coup utökats och har nu en flotta på 3 500 skotrar i Berlin, Paris och Madrid.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.048