23948sdkhjf

Johanna Lakso blir ny vd på Power Circle

Styrelsen i Power Circle har utsett Johanna Lakso till ny vd att efterträda Olle Johansson vid årsskiftet.

– Jag är glad att vi har rekryterat Johanna att leda och vidareutveckla Power Circle. I Johanna får vi en engagerad, driven och modig ledare med en gedigen teknisk kompetens. Hon kommer tillsammans med medarbetare och partnerföretag att fortsätta synliggöra möjligheterna som el och elektrifiering erbjuder, säger Charlotte Bergqvist, styrelseordförande i Power Circle i ett pressmeddelande.

Johanna är civilingenjör i teknisk fysik med tidigare erfarenhet från Svenska kraftnät, Energimyndigheten och Naturskyddsföreningen, där hon arbetat med utveckling och policyfrågor kopplade till integrationen av förnybar el i elsystemet.

– Det känns otroligt glädjande att få förtroendet att fortsätta utveckla Power Circle. De projekt och områden som Power Circle arbetar med bidrar till en hållbar samhällsutveckling och en minskad klimatpåverkan. Elen kommer att få en allt större roll i våra energisystem och där ser jag Power Circle som en viktig och nytänkande aktör. Jag ser fram emot uppdraget, säger Johanna Lakso.

Johanna Lakso tillträder som vd för Power Circle den 7 januari 2019.

– Jag vill även tacka Olle Johansson för hans bidrag till Power Circles framgångar. Olle har haft en mycket viktig roll i utvecklingen av organisationen under de senaste tio åren. Jag ser fram emot att fortsätta samarbeta med honom framöver, avslutar Charlotte Bergqvist.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063