23948sdkhjf

Ny utbildningsbil och flera Branschambassadörer i Karlskrona

Törnströmska Gymnasiet är i det närmaste lyriska över Verkstadsföretagarnas projekt Utveckling av APL med Branschambassadörer.

Och överenskommelsen med försäkringsbolagen att gratis få ”låna en modern bil” till skolutbildningen. En nästan ny BMW från Folksam står nu på skolan klar för att utbilda eleverna på.

-Det här var en fantastisk överenskommelse ni gjorde säger en nöjd biträdande rektor Magnus Gustavsson. Vi får göra vad vi vill med bilen men inte inregistrera den eller sälja delar.

-Konstigt att vi blev först med att utnyttja möjligheten som för skolorna funnits i över sex månader, fortsätter Magnus. När Magnus Gustavsson kallade till ett lokalt programråd kom 4 företag, lärare, elever och en SYO. Syfte var att diskutera Verkstadsföretagarnas APL-projekt med Branschambassadörer. Programrådet beslutet att alla närvarande företagsrepresentanter iklädde sig rollen som Branschambassadörer och beslutade att bl a gemensamt samverka i frågor rörande utveckling av APL på företagen, öppet-hus dagen, läromedel och utrustning. Branschambassadörerna var fullständigt övertygade om att en tidig och välplanerad APL lägger grunden för fler anställningsbara elever från skolans utbildning. --Skolans och företagens entusiasm för att samverka är unik, säger Benny Wallin som är projektledare och utbildningsansvarig vid Verkstadsföretagarna.

 

På bilden syns en nöjd rektor Magnus Gustavsson med elar av programrådet framför den nya utbildningsbilen

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078