23948sdkhjf

Vad blev det av elbilsprojektet Uniti?

Först drog man på nolltid in 12 miljoner kronor i crowdfunding. Sedan fick man 3 000 personer att teckna förhandskontrakt. Sedan utlovades 1 000 nya jobb i Landskrona i en ny fabrik. Idag är det många som undrar vad det blev av elbilsprojektet Uniti.

Helt klart är att den lilla elbilen Uniti som kunde styras med en joystick nog inte blir av. Istället vill man bygga en mer konventionell elbil. Vilket kommer att betyda att det ursprungliga priset som skulle starta på omkring 145 000 kronor förmodligen kommer att hamna på en annan nivå.

Om det blir någon produktion i Landskrona är också osäkert. Uniti har meddelat att man inlett samarbete med företag och tekniker vid Silverstone-banan i England.

HD-Sydsvenskan 8till5.se har talat med marknadschefen Robin Eriksson på Uniti om var produktionen av elbilen ska ske. Eriksson förklarar att produktionen förmodligen kommer att ske på olika platser i världen, bland annat i Sverige och då kanske i Landskrona.

På frågan från 8till5.se om vad de 3 000 kunderna som förbeställt en bil tycker om att priset kan bli högre än vad som utlovats svarar Eriksson ”att de kunder som har gått in i det tidiga skedet vet att det kan bli olika justeringar under resans gång. Vissa kunder kanske tycker att det är ett problem, andra inte”.

Inom kort presenteras de framtida planerna för Uniti där en forsknings- och utvecklingsavdelning i brittiska Silverstone ligger som en bas för verksamheten. Storbritannien ses som en nyckelmarknad för Uniti utanför Norden. Enligt företaget är det planerat med lansering av elbilen till slutet av 2019.

 

 

 

 

 

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063