23948sdkhjf

Daniel Östlund ny medarbetare på Motormagasinet

Han är utbildad civilingenjör och har jobbat med stötdämparutveckling på Öhlins Racing och som journalist på bland annat tidningen Automobil. 45-årige Daniel Östlund är ny medarbetare på Motormagasinet.

Daniel, du har bevakat branschen i många och dessutom jobbat i branschen.
– Jag har växlat mellan branschen och bevakningen kan man säga. Egentligen är jag ingenjör i botten och under många år jobbade jag på olika positioner hos stötdämpartillverkaren Öhlins Racing AB. Sedan kastade jag loss och jobbade under några år på ett par olika biltidningar som både skribent och fotograf, sedan tillbaka till industrin igen och den senaste tiden har jag skrivit bilnyheter åt annonssajten Bytbil.com.

Hur är din relation till bilar?
– Bilintresset är någonting jag inte kan förklara, fascinationen har funnits där så länge jag kan minnas. Egentligen ville jag nog bli bildesigner och fyllde marginalerna i skolans anteckningsböcker med bilbilder, men det finns så många andra aspekter man kan intressera sig för, som teknik eller historia. Nuförtiden är jag kanske mest intresserad av själva användandet, att köra bil kan vara en njutning och jag försöker ta mig tid att köra en och annan tävling i sportvagnsmästerskapet också.

Vad står det för bilar i ditt garage?
Sedan i fjol står en helt vanlig Subaru Legacy kombi i garaget. Jag köpte den på studs efter att min förra bil, en gammal Lancia, slutligen gav upp efter ett minst sagt stormigt ägarskap och jag kände att jag behövde trygghet i livet. Och så har jag en Westfield, en liten engelsk sportbil, för de där dagarna man behöver komma bort från vardagen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078