23948sdkhjf

Tryck på begagnat höjer priserna

Snittpriset på begagnade bilar ar hittills i år ökat med tre procent vilket kan jämföras med fjolåret då ökningen var knappt en procent.

Efterfrågan på begagnade bilar ökar och priserna går upp. Det visar ny statistik från bilvärderingsföretaget Bilpriser.se.

- Vi ser en ökad efterfrågan av begagnade bilar från framförallt bilhandlare. Dessutom ökar antalet köpare från utlandet som ser svenska bilar som attraktiva på grund av att svenska kronan tappat i värde, kommenterar Henrik Littorin, vd på Bilpriser.se.

Henrik Littorin på bilvärderingsföretaget Bilpriser.se ser även andra förklaringar till att efterfrågan och priserna på begagnade bilar har ökat.

- I juli infördes nya skatteregler för nya diesel- och bensindrivna bilar vilket gjort det mindre fördelaktigt att köpa en ny bil med fossila bränslen. Det gör att många istället väljer en begagnad bil till ett lägre pris och mindre skatt, kommenterar Henrik Littorin, vd på Bilpriser.se.

 

Om sammanställningen

Sammanställningen baseras på slutpriser i 55 000 affärer av personbilar hos bilauktionsiten Kvdbil.se under perioden januari till augusti åren 2018, 2017 och 2016. Priserna är inklusive moms och inropningsavgift.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078