23948sdkhjf

Mercedes lanserar HVO 100-bil

Mercedes godkänner den syntetiskt framställda dieseln HVO 100 – men bara i en ny version av modellen E 220 d med modifierad motor.

Det är Mercedes modell E 220 d som nu lanseras i en version där det gjorts vissa smärre modifieringar av den två liter stora dieselfyran:

– Fabrikens utvecklingsavdelning har anpassat motorstyrningen för HVO 100-bränslets egenskaper för att förebygga överbelastning av motorns komponenter. Om det maximala brännkammartrycket överskrids kan motorns mekaniska delar skadas med stora reparationskostnader, förklarar Fredrik Warohlén, PR- och kommunikationschef för Mercedes-Benz i Sverige.

Det sänkta brännkammartrycket i cylindrarna gör att HVO-versionen av Mercedes E 220 d ger 163 hästkrafter jämfört med 194 för den vanliga E 220 d, som fortfarande kommer att säljas parallellt.

Alla garantier och liknande gäller oavsett om bilen körs på HVO 100 eller vanlig diesel. Bilen erbjuds som sedan eller kombi. De första exemplaren av HVO-versionen når svenska kunder i slutet av året.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.072