23948sdkhjf

Skoogs Bränsle expanderar i norr

Skoogs Bränsle, med över 100 tankstationer i norr, expanderar vidare och har nu köpt Lundströms Gas & Svets AB i Kalix och deras systerbolag Oljesäljarna i Norr AB i Luleå.

-Lundströms Gas & Svets är ett anrikt och välskött företag med goda kundrelationer och passar väl in i vår strategi att bli marknadsledande i norra Sverige, säger Roland Skoog, vd för Skoogs Bränsle.

Redan 1924 startades Lundströms som drivits inom familjen i tre generationer ända sedan dess. 2015 förvärvades även Oljesäljarna i Norr.

- När det nu är dags för oss att gå vidare känns det mycket tryggt och bra att överlämna verksamheten till Skoogs Bränsle, säger Leif Lundström, vd på Lundströms Gas & Svets. Liksom vi har de stark lokal förankring och en vilja att verka för regionens bästa.

De båda parterna har hittills konkurrerat på vissa områden, men också kompletterat varandra och haft ett visst samarbete.

-Vi blir nu klart starkare som leverantör i både Luleå och Kalix med omnejd. Affären innebär också att vi totalt sett kan utveckla både vår kundstock och vårt totala erbjudande med ännu flexiblare leveranser av driv- och smörjmedel i hela Norrbotten, säger Roland.

Lundströms Gas & Svets AB/Oljesäljarna i Norr AB har fyra tankstationer, bulkförsäljning samt två butiker med kem-produkter, bilvård och smörjmedel. Fr o m 1 februari nästa år drivs verksamheterna vidare av Skoogs Bränsle.

Skoogs Bränsle är ett familjeägt energiföretag som arbetar med distribution och försäljning av bränsleprodukter i norra Sverige. Man är ett lokalt alternativ till multinationella oljebolagsjättar och stationsnätet består av över 100 tankstationer, från Ångermanälven i söder till Kiruna i norr. Dessutom har försäljningskontor och butiker runtom i Norrbotten. Bolaget, som ingår i Skoogs Handels-koncernen, omsatte 2017 342 milj kr och har ett 20-tal anställda.

 

Från vänster; Leif Lundström vd Lundströms Gas & Svets, Roland Skoog vd Skoogs Bränsle

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047