23948sdkhjf

Motorrengöring med vätgas: "Många symptom försvann"

Bosch Car Service-verkstaden Hjelms Bilservice i södra Stockholm får besök av Helge Stikbakke som visar hur en motorrengöring med vätgas fungerar. Efter att ha fått nytt liv i en Golf III är ägaren Minus Hjelm övertygad.

På Bosch Car Service-anslutna Hjelms Bilservice jobbar man sedan några månader med oljebyte på automatlådor med hjälp av en oljespolmaskin som man köpte av norska Relekta.

I oktober fick man besök igen av Relektas säljare Helge Stikbakke som demonstrerade hur invändig motorrengöring med hjälp av vätgas fungerar. Bilen som fick en rengöring var en BMW 325 d från 2007 med cirka 20000 mil på mätaren och som inte uppvisat några särskilda symptom.

Under den en timme långa rengöringen kunde även Motormagasinet höra hur de karakteristiska dieselknackningarna blev tystare. Minus Hjelm gjorde en kort provkörning av BMW:n och slog fast att tomgången blivit jämnare och att den efteråt gav snabbare respons vid gaspådrag.

– Jag har en gammal Golf III bensinare här på gården som knackar och låter som tusan när man startar den. Om motorrengöringen får den att gå bra igen så köper jag maskinen.

När Motormagasinet ringde upp Minus Hjelm igen en vecka senare hade han lagt en order på motorrengöringsmaskinen:

– Det var en massa symptom som försvann och motorn skramlar inte längre. Och den startar mycket lättare nu. Man är alltid lite skeptisk till nya maskiner, men nu har vi fått se på två olika bilar att det faktiskt gör skillnad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093