23948sdkhjf

SFVF i nytt avtal med Branschkontroll

Sveriges Fordonsverkstäders Förening har ingått avtal med Branschkontroll för att utföra samtliga tekniska kontroller av alla Certifierad Verkstad samt Eurogarant.

– Den kunskap som krävs och kommer att krävas för att kontrollera lack-, skade- och övriga verkstäder enligt Eurogarant samt Certifierad Verkstad är det inte många som innehar. Den kunskapen har Branschkontroll, säger Bo Ericsson vd för SFVF.

Bland SFVF:s medlemmar finns en ökad efterfrågan av kvalitet- och miljöledningssystem.

– De önskar få aktörer för att få stor volym och därmed lägre kostnad för kontroll. Det har vi nu, i och med avtalet med Branschkontoll, också uppnått, säger en glad Bo Ericsson.

Branschkontrolls vd Gunnar Månsson säger att de är väldigt glada och nöjda att få många nya kunder i sitt nya kontrollföretag.

– Den här snabba utvecklingen med kunder eller den efterfrågan som finns hade vi inte räknat med. Vi har trots den snabba utvecklingen en bra kapacitet för att även kontrollera enligt SFVF:s krav och vi är godkända för att arbeta som kontrollföretag i Godkänd Bilverkstad. Utöver stickprov genomför vi även årlig kontroll av ledningssystem, säger Gunnar Månsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127