23948sdkhjf

Vianor lockades av däck på vagn

TEMA VERKSTADSUTRUSTNING: När Vianor skulle byta ut sina gamla pallställage föll valet på däcksställ från Optimel. Anledningen var lösningen med vagnar i botten av ställen.

Vid Vianors anläggning i Falun har man fem anställda som hanterar ett lager om cirka 1 500 däck. För en tid sedan fattade man beslut om att byta ut sin lagerlösning för däckförvaring och nu har man installerat däcksställ från Optimel. Vi frågade Fredrik Falkerstedt, regionchef på Vianor, om hur man resonerade när man skulle installera en ny förvaringslösning.

– Däckställen är monterade på vår verkstad i Falun och blev färdiga i slutet av september, precis innan säsongen drog igång. Vi valde mellan Optimels lösning och en konkurrerande produkt, från en leverantör som vi har jobbat med tidigare. Det som skiljer sig är främst att Optimel har rullvagnar på första våningen, något som underlättar både tids- och flexibilitetsmässigt.

– Tidigare hade vi en väldigt dålig lösning, får man väl säga. Då hade vi vanliga pallställ, med tre uppsättningar på varje pall. Det var lite stenålder, faktiskt, tids- och kostnadskrävande med en person som bara skötte trucken.

– Nu är det mycket smidigare, det tar mindre tid att ta ner däcken och de förvaras på ett bättre sätt. Och sedan är det framför allt lösningen med vagnar på första våningen, i stället för att ha pinnar från första våningen och uppåt. Nu kan man bara dra ut vagnen och rulla fram den till bilen man arbetar med.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078