23948sdkhjf

Tenneco blir ny huvudägare i Öhlins Racing

Kenth Öhlin, som startade Öhlins Racing för över 40 år sedan har sålt sin majoritetsandel i företaget till amerikanska Tennneco.

Det svenska världsföretaget Öhlins Racing som utvecklar och tillverkar avancerade fjädringssystem för bil-, motorcykel- och motorsportindustrin, har fått ny majoritetsägare. Det är amerikanska Tenneco, som bland annat arbetar med stötdämpare och fjädrar, som förvärvat grundaren Kent Öhlins majoritetsandel i Öhlins Racing.

– Tenneco kommer att hjälpa Öhlins att växa globalt. Vi har arbetat med dem i 20 år och levererar redan nu marknadsledande produkter inom intelligent stötdämpning tillsammans. Det här är början på något ännu större, säger Öhlins vd Henrik Johansson, enligt ett pressmeddelande.

Öhlins kommer att bli ett dotterbolag till Tenneco och behålla både sitt varumärke och sina anställda.

Kenth Öhlin fortsätter också att vara en del av Öhlins, vilket ger kontinuitet i den fortsatta strategiska och tekniska utvecklingen. Han kommer att behålla en minoritetsdel i bolaget och sitta i Öhlins styrelse.

– Efter att ha funderat på båda företagens styrkor gjorde jag mitt livs svåraste beslut, att sälja mitt livsverk. Jag är helt övertygad om att vi kommer utvecklas väldigt positivt i framtiden och att Öhlins kommer dra nytta av de möjligheter som öppnar upp sig med Tennecos intågande, säger Kenth Öhlin, enligt ett pressmeddelande.

Öhlins Racing har 280 medarbetare. De utvecklar och tillverkar avancerade fjädringssystem för bil-, motorcykel- och motorsportindustrin. Hela 97 procent av det som tillverkas går på export. Öhlins har distribution till över 50 länder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062