23948sdkhjf

Nu öppnar Porsche Center Helsingborg –igen

Den 1 december öppnar Porsche Center Helsingborg i helt nybyggda lokaler. Därmed är Porsche Center på allvar tillbaka i Helsingborg. Förra gången var 2004-2009. Den nya satsningen skapar mellan 15 och 20 nya arbetstillfällen.

Porsche Center Helsingborg drivs av trion Gustav Lundh, Johan Persson och Lars Bertil Rantzow, som redan ansvarar för Porsche Center i Malmö och som även drev det tidigare Porsche Center i Helsingborg . Verksamheten flyttade då på grund av strategiska samt platsmässiga skäl till större lokaler i Malmö. 

Försäljningen av Porsche har stadigt ökat i Sverige. När Porsche etablerades i Skåne fanns fem anläggningar i Sverige och årsvolymen i landet låg på ca 300 fabriksnya levererade bilar. Idag säljs det ca 350 nya bilar enbart från Malmö, och i hela Sverige låg takten förra året på ca 1750 nya levererade bilar.

De främsta anledningarna till nyetableringen i Helsingborg, har dels varit på grund av den kraftigt ökade försäljningen i landet och för att öka servicegraden i nordvästra Skåne med omnejd samt att därmed ta hand om kunder på det sätt de är vana vid. 

Nya Porsche Center i Helsingborg är på 5 000 kvm och får större ytor för nya och begagnade bilar i två plan, samt som första Porsche Center i Sverige, öppnas ett nytt affärsområde i form av en skadeverkstad under ett och samma tak som övriga verksamheten. Dessutom blir det serviceverksamhet och rekonditionering. Nyetableringen kommer att ge staden mellan 15 och 20 nya arbetstillfällen.

 

 

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094