23948sdkhjf

Preqas ger sig ut på roadshow med Hunter

| Av Olle Holm | Tipsa redaktionen

Däckskiftessäsongen är över. Då ger sig fordonsverkstadsutrustaren Preqas ut på roadshow med delar av sitt sortiment av däck- och hjulmaskiner från Hunter.

– Det är dags för verkstäderna att se över sin däckverksamhet och informera sig om hur de kan öka sin servicegrad och lönsamhet med rätt verkstadsutrustning, säger Hans Lihv som tillsammans med Preqas-kollegan Jill Axelsson svarar för roadshowen.

För det stora flertalet av däck- och bilverkstäderna går det bra. Det ger utrymme för investeringar i verksamheten och däckaffären för bättra på lönsamheten och för att stärka upp konkurrenskraften genom effektiviseringar.

Sedan november har Hans Lihv och Jill Axelsson varit ute på turné med en skåpbil fylld med Hunter-maskiner som gör tillvaron mycket enklare och effektivare för verkstäderna.

– Det är ett gyllene tillfälle för gummi- och bilverkstäderna att möta oss när vi kommer ut och visar våra godbitar från Hunter. Det är många frågor när vi väl möts, säger Hans Lihv och tillägger med ett leende:

– Dessutom vill en del kunder prova själva, vill testa maskinerna innan de bestämmer sig för köp. En kom med egna däck, punkteringssäkra rallydäck, för att testa däckomläggaren. Testet blev mycket lyckat, det var inga problem att lägga om däcken i Hunter-maskinen.

Hunter är marknadsledande inom flera produktgrupper med sin däck- och hjulutrustning. Sedan årtionde tillbaka representeras de av Preqas, tidigare BIMA och senare Opus-BIMA, på de svenska och norska marknaderna.

– Hunter är produkter ur det högsta segmentet som kan vara värda att visa även om kunden inte är en ”prospect” idag. Men verksamheten kan se annorlunda ut om bara två år och då kan det vara en möjlighet att satsa mer på däck och hjul för att utveckla rörelsen.

I mer än 20 år har Hans Lihv arbetat med verkstadsutrustning från Hunter. Säg att han kan demonstrera maskinernas alla finesser även i sömnen.

Han betonar att Hunter är ett etablerat företag med helt egna produkter som utvecklas och tillverkas i USA. Enbart på forsknings- och utvecklingsavdelningen arbetar ett 50-tal personer. I stort sett sker allt utvecklingsarbete ”inhouse” och med egen personal.

Hunter lägger ungefär 65 000 arbetstimmar på mjukvaruutveckling varje år, vilket vid en jämförelse troligtvis är unikt i branschen, enligt Hans Lihv.

I skåpet på den lätta lastbilen finns bland annat en Hunter TCA34 däckomläggningsmaskin.

– Man måste tänka ergonomi. Miljö, hälsa och säkerhet är viktiga områden. Inte bara vibrationer på däckverkstäder. Vid den här maskinen kan en gammal gubbe som jag stå en hel dag. Inga lyft och jag kan stå upprätt hela tiden. Se den som en normmaskin, man kan lämna monteringsbordet, säger Hans Lihv.

Hunter TCA34 har centrumlåsning och balanseringen sker med en Hunter RFE kraftvariationsmätare som löser vibrationsproblem på hjulet som ingen vanlig balanseringsmaskin klarar. Maskinen har dessa prestanda tack vare den innovativa lösningen med en tryckrulle som trycker på det roterande hjulet på ett sätt som simulerar en körcykel.

Runt hörnet står ytterligare en topprodukt från Hunter – den heldigitala hjulvinkelmätaren Quick-Check-Drive som kommer att revolutionera den hjulinställningsservice som både däck- och bilverkstäder erbjuder.

– Säg att den är epokgörande, kör igenom mätinstrumenten och på några sekunder kommer resultatet och besked om det behövs hjulinställning, säger Hans Lihv.

 Preqas kommer marknadsintroducera Hunter Quick-Check-Drive under 2019.

 

Håll dig uppdaterad med Motor-Magasinet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

LeasePlan:s vd kommenterar rapporten ”Makten över bilen..”

Skatteverket på jakt efter bilhandlare som exporterar begagnade bilar

Midnattssolsloppet - Racingens återkomst till Norrland!

Den 14-15 juni är det dags för första tävlingen på Skandinaviens längsta racingbana, Drivecenter Arena i Fällfors, Skellefteå.

Michelin och GM släpper ut luften ur personbilsdäcken

Ford GT utmanar på Le Mans

EM-förare kör Gästabudstrofén som genrep

Nyhetsbrev

Avgasmätning en bortglömd felsökningsmetod

Att jobba med emissionsanalys – att mäta och analysera avgasernas innehåll – gör felsökningen både snabbare och mera träffsäker. Det menar två aktörer i branschen som vi pratat med.

Arkiv

”Man fokuserar för mycket på diagnosverktygen”

I dag har verkstäderna i Sverige glömt hur man felsöker med hjälp av avgasmätning. Det menar Tommie Nilsson, Sverigeansvarig för danska Elektro Partner som bland annat jobbar med teknisk support och även säljer emissionsanalysutrustning.

Så röstade Riksdagen om kriminalisering av manipulerade mätarställningar

Middagsbjudningar för kunderna ökar försäljningen

Säljer man fler bilar och får lojalare kunder genom att bjuda dem på gratis mat och underhållning? Bilföretaget Shaheen Chevrolet i Michigan hävdar att man lyckats med just detta.

VW Group planerar 36 000 laddpunkter för elbilar i Europa

Volkswagen-koncernen satsar på ett snabbt genombrott för e-mobilitet och fördubblar insatserna på laddinfrastruktur. I hela Europa kommer koncernen att installera totalt 36 000 laddpunkter till år 2025, inklusive 11 000 från märket Volkswagen.

Elbilio – framtidens bildelningstjänst

1

Så gör bilhandlare elbilsbonusen verkningslös

Genom att sälja nya elbilar till norska köpare så snart som möjligt efter att miljöbilspremien är utbetald sätter vissa handlare här hemma i praktiken subventionen ur spel. På MRF efterlyser man ett mera träffsäkert regelverk.

Volvo Cars och Uber presenterar självkörande produktionsbil

Volkswagen investerar i Northvolt

Bilägarna ”körs över” av försäkringsbolag och biltillverkare

I en ny rapport ” Makten över bilen -en rapport om bilförsäkringar och marknaden för bilreparationer” levererar Konkurrensverket svidande kritik mot biltillverkare och försäkringsbolag. Bilägarna körs över och fråntas möjligheten att själv välja verkstad.

Läs en sammanfattning av Makten över bilen

Verkstäder missar viktig information när Volvo ändrat bytesintervall

Vätgasstationer stängs efter explosion i Norge

Förtydligande kring reparations- och serviceanvisningar för Godkänd Bilverkstad

Debattartikel: Tullen måste få befogenhet att stoppa utförsel av stöldgods

De internationella stöldligornas plundringståg genom Sverige fortsätter med oförminskad styrka. Det politiska systemet förefaller handlingsförlamat inför detta. Börja med att genomföra den enklaste och mest uppenbara åtgärden: Ge Tullen befogenhet att stoppa utförsel av stöldgods!

Triscan utökar sortimentet till Tesla

Kvalitets- och olyckssäkrat hos Wallmek

Jobba säkert och så att du inte skadar komponenterna du jobbar med. Det är honnörsord när Wallmek utvecklar nya specialverktyg.

Veho Bil förvärvar Mercedes-Benz lastbilsverksamhet i Malmö

Veho OY AB, Finlands största företag i bilbranschen fortsätter att bredda sin verksamhet i Sverige genom sitt dotterbolag Veho Bil Sverige AB. Veho Bil har undertecknat ett avtal om att köpa lastbilsverksamheten i Malmö av Mercedes Försäljnings AB.

SFVF: ”Volvo borde informera brett”

Holland: Så mycket sänker elbilar vinsten

Verkstadskonceptet Quick Lane intar Europa

KW Parts vill bli Europaledande på amerikanare

MotorMagasinet på plats på Autopromotec i Bologna

”Våga anställa de som inte passar in”

Mekonomen och Meca tar greppet om fleet-kunderna

Maptun stärker verksamheten genom tillväxtinkubator

Grundvattenbristen värst i Stockholms län

Motormagasinet söker reporter

Ferrari har inlett året kanonstarkt

Här är Hedin Bils expansion 2018

Se alla Företagens egna nyheter

Välkommen till LBM Autoparts Peter Wendel!

Heavy Duty Arbetsbelysning

Spegelskyltar höjer uppmärksamheten

LBM Autoparts tackar Helena Nordin för trogen tjänst!

Lazer - högpresterande extraljus

3 sätt att undvika luftbubblor vid ompackning till sprutor - t.ex. lim, smörjfett & silikon

Nya Luftbälgar till Range Rover L322

Säljstöd med integration till 4 finansbolag

Skötsel av skärvätska under semesterstopp - så här undviker du onödiga driftstopp och problem!

Projektet är igång!

Fyll på ditt varumärke med coola flaskor

Brigade hjälper dig att uppnå R46 kravet

åter försäljaren söks efter dragbar och steg

LuK utökar kopplingssortimentet för den asiatiska vagnparken.

Vårstädning - upp till 70% rabatt

Ta hand om din bil

Hallå där, Carina Brithén

Vår ambition är att ha Sveriges bästa supportorganisation och service inom eftermarknad.

Arbetsljuspaket med DT-grenkabel

Mirkas nya batteridrivna lösningar sätter dig i förarsätet

ColorGlo växer i Storstockholm

Dubbelmassesvänghjul till DSG

"Driving for Excellence"

Brigade vinner CLEPA Innovation Award i säkerhetskategorin för sin Quiet Ve...

Unikt hörnblixtljus - Panorama sprider ljuset över 150°

Sänd till en kollega

0.186