23948sdkhjf

Riksdagsledamot praktiserar på VW-verkstad

Hårt arbete redan första dagen blev det för välkände moderaten Hanif Bali som denna vecka gör praktik på VW-auktoriserade Trygg Bil i Tyresö utanför Stockholm.

I mellandagarna avslöjade den profilerade och omstridde moderata Riksdagsledamoten Hanif Bali på sin Facebook-sida att han på grund av stiltjen i Riksdagen i och med de pågående regeringsförhandlingarna ämnade lägga en arbetsvecka åt att praktisera på bilverkstaden Trygg Bil i Tyresö.

I måndags (7/1) morse klev Hanif Bali in på verkstadsgolvet hos Trygg Bil. Att döma av hans statusuppdatering på Facebook hade han fullt upp hela dagen:

Först ut var det på diagnosstationen där jag fick vara med att byta startbatteri på en GTE elhybrid - något som är långt mer komplext än man kan tänka sig”, skriver Hanif Bali på Facebook.

Innan den första arbetsdagen var slut han Hanif Bali bland annat även med en felsökning och återställning av AdBlue-systemet en VW Transporter.

Innan kvällen var slut han Hanif Bali förstås även med en färgstark politisk kommentar av dagen:

I TV kunde vi höra Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) kalla biltekniker för ett ”enklare jobb” som inte kräver så mycket utbildning. Jag skulle rekommendera henne att stå på golvet en dag och se hur mycket utbildning, social kompetens och tekniskt kunnande som krävs för att vara biltekniker idag”.

I en intervju med nättidningen Nyheteridag.se säger Hanif Bali att det inte alls är omöjligt att han sadlar om till bilmekaniker om han slutar sitt förtroendeuppdrag i Riksdagen.

Motormagasinet har sökt Hanif Bali för en kommentar. Trygg Bil har avböjt att medverka i Motormagasinet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078