23948sdkhjf

Svensk bilhandlare lockar finländska bilköpare med gratis färjebiljett

Den svaga kronan lockar allt fler utländska bilspekulanter, inte minst finländare, att fynda på den svenska bilmarknaden. Upplands Motor slår mynt av trenden genom att bjuda de finländare som köper bil hos dem på hemresan.



Bilhandlaren går nu tillsammans Sveriges näst största bilsajt Wayke ut med detta i en finsk reklamkampanj på sociala medier. På Wayke märks det ökade utlandsintresset för den svenska begagnatmarknaden tydligt och antalet finländska besökare har tredubblats det senaste året. 

Finländarna ligger i topp men det är inte bara folk från grannländerna som letar bil i Sverige, vi ser även intresse längre ner i Europa. Utlandsintresset kan definitivt resultera i att man får bättre betalt och det är en bra idé att även skriva bilannonsen på engelska just nu, säger Martin Fransson, vd på Wayke. 

Antalet begagnade bilar som säljs till Finland via Upplands Motor har också blivit fler den senaste tiden. Samtidigt finns ett stort andrahandsutbud efter sommarens svenska rekordförsäljning av nybil, då många bytte in sitt tidigare fordon. 

- Vi ser ett ökat intresse från Finland trots att vi inte marknadsför våra bilar där alls. Därför vill vi testa vad som händer om vi riktar oss direkt till bilintresserade finländare tillsammans med en marknadsplats som de redan känner till, säger Daniel Karlsson, Begagnatchef på Upplands Motor.  Kampanjen kommer att synas i sociala medier i Finland fram till sista januari. 

Källa: Wayke

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078