23948sdkhjf

Nu kan man köra till Pantbanken med bilen

I behov av snabba pengar? Då kan det kanske vara läge att köra till Pantbanken. Det är Pantbanken Sverige som börjat belåna bilar, båtar och motorcyklar. Att "panta" bilen kan ge allt från 25 000 kronor till flera hundra tusen kronor.

I samband med andra världskrigets utbrott exproprierade staten Pantbanken Sveriges garage och man tvingades att sluta belåna fordon. Men nu har Pantbanken Sverige förvärvat Svensk Fordonsbelåning, så efter 80 års paus börjar Pantbanken Sverige låna på fordon, bilar, båtar, motorcyklar igen.

– Att pantsätta fordon föll i glömska, åren gick och nu är det dags igen. Fordon representerar ofta stora värden och snittlånet ökar allt mer, så belåning av fordon blir en naturlig utveckling för oss. Det säger Peter Sundström, vd i Pantbanken Sverige.

Trenden i Sverige är att det är fler och fler exklusiva saker som belånas. Genomsnittslånet på Pantbanken är numera så högt som 7 000 kronor och snittlånet för en bil är ca 75 000 kronor. Det är andrahandsvärdet som styr. Ett lån på en bil kan vara allt från 25 000 kronor till flera hundratusen.

Pantbanken Sverige belånar det mesta med andrahandsvärde. Kunden ska vara myndig, och kunna visa legitimation. Det är säkert och lätt och tryggt. Den som inte kan lösa sitt lån får det sålt på auktion om det inte, efter påminnelse, lösts ut. Ingen får stora skulder eller hamnar hos Kronofogden. Om det blir ett överskott vid försäljningen går det till låntagaren, om det blir förlust, står pantbanken för den.

– Vi tror att det är många som kommer att belåna sin ”andrabil” för att man kanske inte vill ha den under vintern. Och belånar man sitt fordon hos oss får man samtidigt en säker förvaring, säger Peter Sundström.

Bild: Colourbox

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094