23948sdkhjf

Svenska Öhlins ingår nu i bildandet av ett av världens största eftermarknadsföretag

| Av Olle Holm | Tipsa redaktionen

Ett nytt och gigantiskt eftermarknadsföretag inom körkomfort förväntas bli en global ledare. DRiV Incorporated är namnet på det framtida aktiebolag som ska lanseras på eftermarknaden för motorfordon nästa halvår, efter Tenneco Inc:s uppdelning i två oberoende företag. Detta meddelades nu av Tenneco.

 När det har kommit igång kommer DRiV™ utgöra en av de största globala eftermarknads multimärkesleverantörerna och ett av de största globala Original utrustnings (OE) företagen inom körkomfort och bromssystem till eftermarknadens lätta samt kommersiella fordon. DRiV kommer att ha sitt huvudkontor i Chicago-området.

-Detta är en historisk dag, att kunna meddela det framtida företagets namn och identiteten, sade Brian Kesseler, Co-CEO, Tenneco och framtida styrelseordförande CEO, DRiV när bolagsuppdelningen presenterades. –

DRiV kommer att vara en unik ny affärsrörelse, ett start-up-företag värt 6 miljarder, byggd på kombinerad styrka från Tenneco, Federal-Mogul och Öhlin – och med laserfokus på innovation, prestanda, märkesutveckling och kundservice. Vår globala skala, vår stabila och välrespekterade och varaktiga eftermarknads varumärken och vårt långvariga samarbete med världens ledande tillverkare av originalutrustning ger oss en betydande konkurrensfördel. Vi är strategiskt placerade för att kapitalisera på sekulära trender som t.ex. global expansion av fordon i drift, likväl som den ökade användningen av intelligent fjädring, nya mobilitetsmodeller och utvecklingen av autonom körning.

 Namnet DRiV symboliserar vad det nya bolaget förväntar sig att bli – en global affärsledare för både eftermarknads och originalutrustning som driver och hjälper människor att få ut maximalt av varje fordon, varje körtillfälle, varje tävling och varje resa. Logotypen i svart, rött och silver är kopplad till en lång tradition av prestanda. Designen utstrålar trygghet med sin cirkelform som för tankarna till en varvräknare, som representerar fart, styrka och förmågan att flytta gränser. Bokstävernas unika stil bildar företagsnamnet med ett rent, dynamiskt och framåtsträvande intryck. I logodesignen innehåller namnet DRiV ett specialtecken för ”i” med flera betydelser. Det kan läsas som bokstaven ”i” vilket också står för integritet, innovation och insikt. Det kan också läsas som siffran ”1”, vilket innebär ”our one team”.

-Namnet DRiV och logon är distinkt, och står ut från konkurrenters både inom original och eftermarknads utrustning, säger Scott Usitalo, företagets marknadschef.

-Det personifierar idén att det finns en drivande kraft bakom allt i rörelse. Vårt mål är att vara en drivande kraft som rör människor – erbjuda dom en förbättrad upplevelse av färden genom olika varumärken, produkter och tekniker. DRiV är ett aktivt namn som inspirerar energi och rörelse och signalerar vad vi vill ge våra kunder – en överlägsen körupplevelse.

Motorparts DRiV:s eftermarknadsverksamhet kommer att kallas ”Motorparts” och kommer att utveckla, tillverka och distribuera en bred portfölj av produkter inom den globala sektorn för fordonseftermarknad. Genom förvärvet av Federal-Mogul under 2018 har företaget byggt en branschledande portfölj av varumärken som positionerar dem som en av de största globala leverantörerna av reservdelar till den globala eftermarknaden. Dess stall av välrespekterade, erfarna märken är bland annat Monroe®, Champion®, Öhlins®, MOOG®, 1 / 3 Walker®, Fel-Pro®, Wagner®, Ferodo® Rancho®, Thrush®, National®, Sealed Power®, Axios® och andra.

Originaldelsverksamheten, som går under namnet ”Ride Performance”, är en av världens största företag inom körkontroll och utvecklar, tillverkar och levererar stötdämpare, fjäderben, NVH-prestandamaterial och bromsfriktionsdelar till ledande globala tillverkare av originaldelar. Efter förvärvet av Federal-Mogul i oktober 2018 började processen att dela Tenneco i två oberoende aktiebolag, denna väntas vara klar andra halvåret 2019. Efter denna spinoff ska de återstående Tenneco-företagen fokusera på ”powertrain system technology” och behåller namnet Tenneco.

 

Håll dig uppdaterad med Motor-Magasinet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nu är det premiär för nya Porsche Cayenne Coupé

Renault startar pilotprojekt med V2G

Renault startar nu det första storskaliga pilotprojektet med reversibel elektrisk laddning, V2G (vehicle-to-grid). Renaults växelströmsteknik gör det möjligt att placera den reversibla laddaren inuti fordonet, vilket innebär att det endast krävs en enkel och billig anpassning av befintliga laddningsstationer.

Volvo Cars öppnar sitt digitala säkerhetsbibliotek för alla

Volvo Cars gör för första gången sin kunskap inom säkerhet lättillgänglig i ett centralt digitalt bibliotek som man uppmanar bilindustrin att använda, eftersom det ligger i allas vårt intresse att göra vägarna säkrare.

Halvt ton vattenpipstobak värt flera miljoner i beslag vid razzia mot bilverkstäder

En riktad insats mot bilverkstäder och biltvättar i Botkyrka och Huddinge medförde flera gripanden och beslag av misstänkt stöldgods, kontanter och tobak till vattenpipor.

Nya säkerhetslösningar aviserade av Volvo Cars

”Vi fortsätter att satsa på elektrifiering”

Sverige ska fortsätta att satsa på elektrifiering av fordonsflottan, och en lösning för att hejda exporten av el- och hybridbilar är på gång. Det avslöjade infrastrukturministern på en pressträff.

Nyhetsbrev

Mekonomen sjösätter nytt koncept

Mekonomen-koncernen är i all tysthet på väg att etablera ännu ett varumärke på Sverigemarknaden – Bilxtra, som i Norge är en känd kedja av verkstäder och butiker.

Arkiv

I nya Corolla överlever batteriet bilen

Toyota satsar stenhårt på hybriddrivlinan med nya Corolla – en bilmodell där batteriet väntas hålla längre än själva bilen.

Svenskt cleantech-bolag lanserar eldriven lätt lastbil

​Elfordon ställer nya krav på underleverantörer

Koenigsegg drar in 3,5 miljarder på nya Jesko

LBM Autoparts utökar med fler renoveringskit

DRF och MRF inleder samarbete

Styrelserna och ledningarna i DRF (Däckspecialisternas Riksförbund) och MRF (Motorbranshens Riksförbund) har beslutat att inleda ett samarbete mellan de båda organisationerna.

”Självklart att tredje part ska testa våra bilar”

SFVF lanserade nyligen erbjudandet oberoende begagnat-test för bilhandlare. På bilföretaget Kamux är det sedan länge externa företag som testar och går igenom bilarna man säljer.

Bilia stöttar Motorbranschcollege

En av Europas största bilkedjor – Bilia – har valt att stötta Motorbranschcollege. Att företag vill engagera sig i Motorbranschcollege är centralt för att stärka utbildningskvaliteten på gymnasieskolornas fordonstekniska utbildningar och öka intresset för utbildningen.

Godkänd Bilverkstad växer med 200 verkstäder

Godkänd Bilverkstad tar ett rejält kliv framåt när alla VW Group-auktoriserade serviceverkstäder ansluter sig till den nya kvalitetsstandarden.

Därför satsade Hellstens på begagnat

Lexus öppnar sushirestaurang i Stockholm

I Tokyo driver Yuki Chizui restaurangen som revolutionerat sushivärlden. Tillsammans med Lexus öppnar hon nu en svensk pop up-replika för att hylla japansk hantverksskicklighet och innovationskraft – och fortsätta utmana förlegade fördomar och gamla myter.

Trafikpoliser i Stockholm på skolbänken för att lära sig mer om riskerna med gas- och elfordon

Det var stort intresse vid en föreläsning om riskerna med i gas och e-fordon för Stockholms läns trafikpoliser. Aktualiserat efter den svåra gasbussolyckan i Stockholm nyligen.

Dramatisk ökning av stenskott/Varje år rapporteras över 400 000 glasskador

Antalet glasskador till följd av stenskott har ökat dramatiskt i Sverige de senaste tjugo åren, visar en genomgång som försäkringsbolaget If gjort.

PWR Racing tar steget till WTCR med erfarna förare

PWR Racing satsar på ung talang och mångårig erfarenhet i WTCR - FIA World Touring Car Cup presenterad av Oscaro. De två förare som kommer att representera PWR och CUPRA Racing i WTCR är 22-årige spanjoren Mikel Azcona, regerande mästare i TCR Europe och Daniel Haglöf, flerfaldig mästerskapsvinnare och medgrundare av PWR Racing.

Blocket sparkar ut bilhandlare som inte följer ARN:s beslut

Dussintalet bilföretag riskerar sparkas ut från Blocket efter att Sveriges Televisions program Plus avslöjat att de klandrats av Allmänna Reklamationsnämnden.

Här är elbilen med inbyggda solceller

Här är nya Tesla Model Y

Nytt rekordår för DEFA

"Riskerna med elbilar är överdrivna"

Snart kommer nya Land Rover Defender

Så mycket lastade första MB-lastbilen

”Det går åt fel håll”

Opel gör trendbrott med vinst

Ny lacktillbehörsserie från Axalta

Gratis app ger rätt oljekvalitet

Bosch Car Service certifierade 2 verkstäder på 2 dagar

”Man måste vara snabb på bollen”

1

Biltillverkarna nonchalerar att stöldsäkra nyckellösa bilar

Mikaela Åhlin-Kottulinsky fortsätter med PWR Racing

Se alla Företagens egna nyheter

Nya drivaxlar till Tesla Model S

Fabriksrenoverad Bosch original dieselspridare till Citroen och Mini Cooper

Världens första självkörande buss som klarar alla väglag har Nokian Hakkapeliitta däck

Reparationssats växellådan ZF BMW GS6-45

Verktygsvagnen för framtidens verkstad

Byta bromsar?

Trådlös Back-TV sats 7"

ColorGlo öppnar nu upp i Blekinge

Vikbara lagerlådan som reducerar volym

Bak- & Arbetsljus

Ny Volvoaxel

Vad gäller angående företagscertifikat för AC-maskiner?

Drivaxel till nyare Volvo och Ford

Drivknut till Dacia Duster

Välkommen Kristian Ljungqvist,

Fordonsel

Fabriksrenoverad original dieselspridare till VW

Säkra din nyckelförvaring

Nokian Tyres återigen ett av de mest hållbara bolagen i världen

Reparationssats till differentialen i Nissan Navara/Pathfinder

Ännu en ny Volvoaxel

Extrem helsyntetisk motorolja för racing

Fordonsbelysning - Volkswagen Caddy

Drivaxel till Dacia Duster

NEXUS Automotive International honors Schaeffler as its Supplier of the Yea...

Sänd till en kollega

0.111