23948sdkhjf

Svenska Öhlins ingår nu i bildandet av ett av världens största eftermarknadsföretag

| Av Olle Holm | Tipsa redaktionen

Ett nytt och gigantiskt eftermarknadsföretag inom körkomfort förväntas bli en global ledare. DRiV Incorporated är namnet på det framtida aktiebolag som ska lanseras på eftermarknaden för motorfordon nästa halvår, efter Tenneco Inc:s uppdelning i två oberoende företag. Detta meddelades nu av Tenneco.

 När det har kommit igång kommer DRiV™ utgöra en av de största globala eftermarknads multimärkesleverantörerna och ett av de största globala Original utrustnings (OE) företagen inom körkomfort och bromssystem till eftermarknadens lätta samt kommersiella fordon. DRiV kommer att ha sitt huvudkontor i Chicago-området.

-Detta är en historisk dag, att kunna meddela det framtida företagets namn och identiteten, sade Brian Kesseler, Co-CEO, Tenneco och framtida styrelseordförande CEO, DRiV när bolagsuppdelningen presenterades. –

DRiV kommer att vara en unik ny affärsrörelse, ett start-up-företag värt 6 miljarder, byggd på kombinerad styrka från Tenneco, Federal-Mogul och Öhlin – och med laserfokus på innovation, prestanda, märkesutveckling och kundservice. Vår globala skala, vår stabila och välrespekterade och varaktiga eftermarknads varumärken och vårt långvariga samarbete med världens ledande tillverkare av originalutrustning ger oss en betydande konkurrensfördel. Vi är strategiskt placerade för att kapitalisera på sekulära trender som t.ex. global expansion av fordon i drift, likväl som den ökade användningen av intelligent fjädring, nya mobilitetsmodeller och utvecklingen av autonom körning.

 Namnet DRiV symboliserar vad det nya bolaget förväntar sig att bli – en global affärsledare för både eftermarknads och originalutrustning som driver och hjälper människor att få ut maximalt av varje fordon, varje körtillfälle, varje tävling och varje resa. Logotypen i svart, rött och silver är kopplad till en lång tradition av prestanda. Designen utstrålar trygghet med sin cirkelform som för tankarna till en varvräknare, som representerar fart, styrka och förmågan att flytta gränser. Bokstävernas unika stil bildar företagsnamnet med ett rent, dynamiskt och framåtsträvande intryck. I logodesignen innehåller namnet DRiV ett specialtecken för ”i” med flera betydelser. Det kan läsas som bokstaven ”i” vilket också står för integritet, innovation och insikt. Det kan också läsas som siffran ”1”, vilket innebär ”our one team”.

-Namnet DRiV och logon är distinkt, och står ut från konkurrenters både inom original och eftermarknads utrustning, säger Scott Usitalo, företagets marknadschef.

-Det personifierar idén att det finns en drivande kraft bakom allt i rörelse. Vårt mål är att vara en drivande kraft som rör människor – erbjuda dom en förbättrad upplevelse av färden genom olika varumärken, produkter och tekniker. DRiV är ett aktivt namn som inspirerar energi och rörelse och signalerar vad vi vill ge våra kunder – en överlägsen körupplevelse.

Motorparts DRiV:s eftermarknadsverksamhet kommer att kallas ”Motorparts” och kommer att utveckla, tillverka och distribuera en bred portfölj av produkter inom den globala sektorn för fordonseftermarknad. Genom förvärvet av Federal-Mogul under 2018 har företaget byggt en branschledande portfölj av varumärken som positionerar dem som en av de största globala leverantörerna av reservdelar till den globala eftermarknaden. Dess stall av välrespekterade, erfarna märken är bland annat Monroe®, Champion®, Öhlins®, MOOG®, 1 / 3 Walker®, Fel-Pro®, Wagner®, Ferodo® Rancho®, Thrush®, National®, Sealed Power®, Axios® och andra.

Originaldelsverksamheten, som går under namnet ”Ride Performance”, är en av världens största företag inom körkontroll och utvecklar, tillverkar och levererar stötdämpare, fjäderben, NVH-prestandamaterial och bromsfriktionsdelar till ledande globala tillverkare av originaldelar. Efter förvärvet av Federal-Mogul i oktober 2018 började processen att dela Tenneco i två oberoende aktiebolag, denna väntas vara klar andra halvåret 2019. Efter denna spinoff ska de återstående Tenneco-företagen fokusera på ”powertrain system technology” och behåller namnet Tenneco.

 

Håll dig uppdaterad med Motor-Magasinet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ynnors Stora Elbilsdag - Vi ska inte vara rädda för att köpa en el- eller gasbil

-Men vi ska vara medvetna om riskerna. Det sade Bo Ericsson, vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening SFVF, när han talade på Ynnors Elbilsdag.

HRF söker politisk korrigering av husbilsskatten

Appen säkrar kompetensen i bilverkstäderna

ProMeister Academy har utvecklat en app för verkstadspersonal att se sin kompetensnivå inom fordonsteknik. Appen hjälper verkstaden att säkra kvaliteten genom att visa aktuell kompetensnivå samt vilken den kunskap som behöver tillgodoses.

Kraftig minskning av antalet stölder av bildelar

Under första kvartalet 2019 har 404 stölder av airbags, navigationsenheter och huvudstrålkastare (xenon) inträffat. Det kan jämföras med samma period 2018 då 913 stölder inträffade. Det visar den senaste kvartalsstatistiken från Larmtjänst över bildelsstölder.

Unikt samarbete ska säkra kvalitet på fordonsutbildning

Gymnasium Skövde - Kavelbro har ingått ett unikt trepartsavtal med Volvo Car Sverige och Bilia i Skövde. Samarbetet ska bland annat säkra kvaliteten på Fordons- och transportprogrammet, öka intresset och matcha branschens verklighet.

Hur väl representerar dagens krockdockor befolkningen?

SAFERs Fordons- och Trafiksäkerhetscentrum på Chalmers har fått i uppdrag av näringsdepartementet att genomföra en kartläggning av eventuella brister i hur väl krockdockor representerar befolkningen som helhet.

Nyhetsbrev

Formel 1-legendaren Niki Lauda är död

Arkiv

Ford Mustang firar 55 år som nummer ett

Konceptdäck för Citroëns nya konceptfordon Citroën 19_19 Concept

Citroën 19_19 Concept är ett självkörande och uppkopplat elfordon som markerar varumärkets 100-årsjubileum. Konceptet är utvecklat med fokus på exklusivitet, komfort och integritet. Konceptdäcket Goodyear C100 är framtaget med extra stor dimension och estetik som matchar den spektakulära designen hos 19_19 Concept.

Motormagasinet söker reporter

1

Körtillstånd för fordonslyft blir webbkurs

ProMeister Academy lanserar en webbkurs för anställda på bilverkstäder som ger fordonstekniker kunskap och verkstadschefen möjlighet att utfärda körtillstånd för personbilslyft.

”Våga anställa de som inte passar in”

Mekonomen och Meca tar greppet om fleet-kunderna

Verkstaden som ger Saabar ett andra liv

Med entusiasm, yrkesskicklighet och lite hjälp från Orio har Saab-entusiasten Marcus Wighs verkstad hunnit laga många legendariska Saabar som andra skadeverkstäder dömt ut.

Svarta verkstäder och Framtiden i fokus på Inspirationsdagen

Volvo omkörd av VW Golf på topplista för begagnade bilar

Bilägare vill ha smarta, slitstarka och lättrullande däck

Däck som med hjälp av sensorteknik kan anpassa sig för olika väglag, däck som är slitstarka och däck med ännu lägre rullmotstånd är önskemål som svenska bilister ställer för framtidens däck, visar en enkät från Nokian Tyres.

Ny generation av Suzuki Jimny

Praktisk Bilverkstad på Konsumentvägledardagarna

BMW tvingas till fler återkallelser

Dieselmotorer som fattar eld, bilar som kan få problem med krockkudden i ratten och bilar där strömförsörjningen slås ut. BMW har tvingats till flera omfattande återkallelser av bilar både i år och ifjol.

Volvo Car Group tecknar batteriavtal värt flera miljarder US-dollar

Volvo Car Group har tecknat långsiktiga avtal med de ledande batteritillverkarna CATL och LG Chem för att säkerställa leveranser av litiumjonbatterier värt flera miljarder US-dollar det kommande årtiondet för nästa generations Volvo- och Polestar-modeller.

Mikroplast på västkusten till 97 procent annat än däckgummi

Nyligen har det rapporterats om förekomst av däckgranulat från konstgräs i en sjö vid Växjö. Det har även rapporterats om förekomst av däckpartiklar i havet på västkusten. – Det är olyckligt att däck och däckgummi återigen pekas ut som enormt miljöproblem på lösa eller felaktiga grunder, säger Fredrik Ardefors, vd Däckbranschen.

Kraftig ökning av laddbara fordon

Nu har Nordens första Alpine Centre öppnat

Grundvattenbristen värst i Stockholms län

Snillrik hjullyft gör bytet enkelt

Ferrari har inlett året kanonstarkt

Koppla greppet med Kamasa

Ny fjäderspännare kräver ingen demontering av axeln

Här är Hedin Bils expansion 2018

Nya hjulvårdsprodukter från Seab

Ökade priser på begagnade bilar med störst lyft på hybrider

Ny försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige

Läs en årsredovisning och få veta mer om branschen

Volvo Car Sverige får ny vd

Här är hjulvagnen som skonar ryggen

Se alla Företagens egna nyheter

TIP Trailer Services i Jönköping har genomfört stor renovering av tanktrailer för Air Liquide

Trådlös kamera - WIFI HD

GT80 MINI - stötsäker och IP-67-klassad diagnos baserad på Windows10.

MAHA firar 50 år

HBA Solutions - Kundunika lösningar

Produktnyhet från Purflux!

Produktnyhet från Purflux!

Utmana oss på mässan

LED-läcksökningslampa med fokuserbar lins

ACM 34002GP

Lazer extraljus - Toyota monteringskit

PRO-versionen av INFOFLEX PERSONALLIGGARE, ett smartare verktyg!

Cuby Shuttlesystem hos OneMed

KW Parts förstärker sin kundtjänst!

LED arbetsljus - tål tuffa tag

Drivaxel till Porsche Boxster S

Aircon Ready Refresh

ACM 3400 Hfc/Hfo

Tärnö - Varningsljusramp 944 mm

Direct Vision Standard (DVS) – Säkerhet för ”osynliga” cyklister och trafikanter!

Autoglass Restore har nu tillverkat ytterligare ett nytt tillbehör

Ny Luftbälg bak till BMW X5 E70 F15 & X6 E71 F16

Inverter 12V 1000W

Total lanserar en banbrytande produktserie med smörjmedel för el- och hybri...

Produktnyhet från Purflux!

Sänd till en kollega

0.123