23948sdkhjf

Svenska Öhlins ingår nu i bildandet av ett av världens största eftermarknadsföretag

| Av Olle Holm | Tipsa redaktionen

Ett nytt och gigantiskt eftermarknadsföretag inom körkomfort förväntas bli en global ledare. DRiV Incorporated är namnet på det framtida aktiebolag som ska lanseras på eftermarknaden för motorfordon nästa halvår, efter Tenneco Inc:s uppdelning i två oberoende företag. Detta meddelades nu av Tenneco.

 När det har kommit igång kommer DRiV™ utgöra en av de största globala eftermarknads multimärkesleverantörerna och ett av de största globala Original utrustnings (OE) företagen inom körkomfort och bromssystem till eftermarknadens lätta samt kommersiella fordon. DRiV kommer att ha sitt huvudkontor i Chicago-området.

-Detta är en historisk dag, att kunna meddela det framtida företagets namn och identiteten, sade Brian Kesseler, Co-CEO, Tenneco och framtida styrelseordförande CEO, DRiV när bolagsuppdelningen presenterades. –

DRiV kommer att vara en unik ny affärsrörelse, ett start-up-företag värt 6 miljarder, byggd på kombinerad styrka från Tenneco, Federal-Mogul och Öhlin – och med laserfokus på innovation, prestanda, märkesutveckling och kundservice. Vår globala skala, vår stabila och välrespekterade och varaktiga eftermarknads varumärken och vårt långvariga samarbete med världens ledande tillverkare av originalutrustning ger oss en betydande konkurrensfördel. Vi är strategiskt placerade för att kapitalisera på sekulära trender som t.ex. global expansion av fordon i drift, likväl som den ökade användningen av intelligent fjädring, nya mobilitetsmodeller och utvecklingen av autonom körning.

 Namnet DRiV symboliserar vad det nya bolaget förväntar sig att bli – en global affärsledare för både eftermarknads och originalutrustning som driver och hjälper människor att få ut maximalt av varje fordon, varje körtillfälle, varje tävling och varje resa. Logotypen i svart, rött och silver är kopplad till en lång tradition av prestanda. Designen utstrålar trygghet med sin cirkelform som för tankarna till en varvräknare, som representerar fart, styrka och förmågan att flytta gränser. Bokstävernas unika stil bildar företagsnamnet med ett rent, dynamiskt och framåtsträvande intryck. I logodesignen innehåller namnet DRiV ett specialtecken för ”i” med flera betydelser. Det kan läsas som bokstaven ”i” vilket också står för integritet, innovation och insikt. Det kan också läsas som siffran ”1”, vilket innebär ”our one team”.

-Namnet DRiV och logon är distinkt, och står ut från konkurrenters både inom original och eftermarknads utrustning, säger Scott Usitalo, företagets marknadschef.

-Det personifierar idén att det finns en drivande kraft bakom allt i rörelse. Vårt mål är att vara en drivande kraft som rör människor – erbjuda dom en förbättrad upplevelse av färden genom olika varumärken, produkter och tekniker. DRiV är ett aktivt namn som inspirerar energi och rörelse och signalerar vad vi vill ge våra kunder – en överlägsen körupplevelse.

Motorparts DRiV:s eftermarknadsverksamhet kommer att kallas ”Motorparts” och kommer att utveckla, tillverka och distribuera en bred portfölj av produkter inom den globala sektorn för fordonseftermarknad. Genom förvärvet av Federal-Mogul under 2018 har företaget byggt en branschledande portfölj av varumärken som positionerar dem som en av de största globala leverantörerna av reservdelar till den globala eftermarknaden. Dess stall av välrespekterade, erfarna märken är bland annat Monroe®, Champion®, Öhlins®, MOOG®, 1 / 3 Walker®, Fel-Pro®, Wagner®, Ferodo® Rancho®, Thrush®, National®, Sealed Power®, Axios® och andra.

Originaldelsverksamheten, som går under namnet ”Ride Performance”, är en av världens största företag inom körkontroll och utvecklar, tillverkar och levererar stötdämpare, fjäderben, NVH-prestandamaterial och bromsfriktionsdelar till ledande globala tillverkare av originaldelar. Efter förvärvet av Federal-Mogul i oktober 2018 började processen att dela Tenneco i två oberoende aktiebolag, denna väntas vara klar andra halvåret 2019. Efter denna spinoff ska de återstående Tenneco-företagen fokusera på ”powertrain system technology” och behåller namnet Tenneco.

 

Håll dig uppdaterad med Motor-Magasinet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Mekonomens vd om starkt kvartal och framtiden

Mekonomen Group rapporterar stabil försäljning i linje med ett starkt kvartal föregående år.Den totala nettoomsättningen steg med 90 procent i andra kvartalet till 3 100 (1 633) MSEK till följd av förvärvade FTZ och Inter-Team.

Hedin Bil fortsätter att växa i Belgien

Mantorp Classic Festival - Mantorp Park firar 50 år av spännande racing

Helgen den 23:e till 25:e augusti firar den östgötska racingmetropolen Mantorp Park 50 års jubileum. För sjätte året i rad arrangerar också MK Scandia tillsammans med Racerhistoriska Klubben detta populära event för entusiaster av sportvagnar och klassiska bilar.

Larmtjänst tipsar om hur man skyddar sin Tesla mot stöld

Just nu är det en stöldvåg av Teslabilar. Larmtjänst tipsar därför om några funktioner i bilen som kan användas för att försvåra för tjuven. Under året har det efterlysts 12 Teslabilar varav 10 efterlysningar har inträffat under sommaren.

SFVF leder ny storsatsning för att förebygga olyckor med el- och gasfordon

-Så mycket kompetens som samlades hos SFVF, för att diskutera och ta fram rekommendationer och vägledning, tror jag aldrig någonsin har skett. Nu tar vi ett nytt och stort steg framåt för att minimera riskerna med gas och elfordon, säger Bo Ericsson vd för SFVF efter att tunga företrädare i branschen haft ett första möte.

Nu får alla berörda BMW-ägare brev om EGR-problemen

Nyhetsbrev

Expert på elektronik till Inspirationsdagen 100% Verkstad

Arkiv

CAB satsar på att lyfta kunskapen om skadereparationer

För att öka kunskaperna om arbetet i skadeverkstaden hos blivande fordonstekniker har Motorbranschcollege och CAB Group AB tecknat en avsiktsförklaring om samarbete.

Personlig servicetekniker ger lyft för Hallands-verkstad

MRF larmar på nytt om förbjuden ”fulgas” till AC-system

För drygt tre år sedan uppmärksammade MRF hanteringen av förbjuden och växthuspåverkande AC-gas, så kallad ”fulgas”. Nu är det dags igen. Denna gång larmar MRF branschen om förekomsten otillåten import, försäljning och hantering av ytterligare ett köldmedia – gasen HFC134.

Godkänd Bilverkstad på Inspirationsdagen 100% Verkstad

I överenskommelsen med konsumentministern och Konsumentverket ingår att alla verkstäder ska vara igång med Godkänd bilverkstad (GBV) senast 2019-12-31. Bo Ericsson, vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening SFVF, kommer till Inspirationsdagen 100% Verkstad och berättar hur det går.

Tuffa uthållighetstester för nya Porsche Taycan

Biltema släpper två nya kataloger

Kampen om guldet hårdnar i TCR Scandinavia

Mattias Andersson och Tobias Brink tog hand om varsin seger i två tuffa TCR Scandinavia-tävlingar på Gelleråsen Arena, där incidenter påverkade båda titelrivalerna Andreas Wernersson och Robert Dahlgren.

Patrik Flodin befäste ledningen i Rally-SM

Rallysporten går en ny vår till mötes i Sverige med ett allt starkare och intressantare mästerskap.

Volvo chocksänker bytesintervall för remmar

Drivremmar problembarn för Volvo

Volvos problem med motorer som riskerar haverera på grund av rembrott har visat sig vara omfattande, och Volvo har fortfarande inte vidtagit alla nödvändiga åtgärder för att minimera riskerna för bilägarna.

Handlare har inte koll på Volvos nya bytesintervall

Volvo Cars information om kortade kamremsbytesintervall når inte ut till fria verkstäder och inte ens till Volvo-auktoriserade handlare. Många bilköpare riskerar därför att få en otrevlig överraskning när det är dags för första servicen.

Godkänd Bilverkstad blir tvingande när kommun gör upphandling

Kunskapen om Godkänd Bilverkstad sprider sig och nu har Sundsvalls kommun beslutat att i sin upphandling av verkstäder kräva att verkstaden ska vara ansluten till SFVF och/eller MRF och därmed också Godkänd Bilverkstad.

Ny säsong av Bilprovningen på TV3

Sasha Selipanov blir ny designchef på Koenigsegg

Koenigsegg Automotive har utsett Alexander (Sasha) Selipanov till ny designchef. Han har en bakgrund från Volkswagen, Lamborghini, Bugatti och Genesis.

McDonald's nya skylt för elladdning

Kvdbil-rapport visar på försäljningsras av begagnade bilar under 2019

Försäljningen av begagnade bilar fortsätter att minska. Under andra kvartalet 2019 föll försäljningen med cirka 6,1 procent jämfört med samma period i fjol. Samtidigt har lagren av begagnade bilar minskat hos bilhandeln. Det visar ny statistik från bilförmedlaren Kvdbil.se.

Chef-intervju: Mikael Backteman, Boier Bilverktyg

Egentligen hade han tänkt lämna branschen och göra någonting helt annat. Men ödet ville annorlunda. Nu är Mikael Backteman vd för Boier Bilverktyg.

Intresset för rally ökar – juniorboom i Rally-SM

Årets Verkstad kommer till Inspirationsdagen 100% Verkstad

Mopedens dag en folkfest i norr

Ytterligare 200 bilåterförsäljare väljer DEFAs Installerat & Klart

HBA Fordonsteknik AB presenterar liten, lysande nyhet

Stabil arbetsbänk med säkert fotfäste

Digital batterimätare för 12- och 24-volts batterier

Nystart i MSB:s arbetsgrupp för metan och vätgas

Se alla Företagens egna nyheter

Förstärkta framvagnsdelar eller inte?

Nu blir alla bilar i Sverige en bit mer miljövänliga

Välkommen tillbaka till jobbet!

Höstkampanj! Nu är Actias höstkatalog här.

WEVO håller seminarium om ingjutning av elektronik 14-16 oktober, välkommen!

Limskola – Industri Grundläggande - 23/9 i Ljungby, välkommen att anmäla dig nu!

Ny säljare - Södra Sverige

Klassiker förnyas med RoTWIN

Unikt kombinationsljus

Drivaxel till Peugeot 207

Nyhet! Batterilös startbooster: GYS Startronic 800.

Ny drivaxel till Mazda 3

Snabba svar om snabblim

Vridmoment omvandlare till automatväxellådor

INFOFLEX FORDON - Integration Fortnox

Vi ses väl på Trailer Trucking Festival?

Vi fortsätter att sponsra Solvatten

Nyhet - Carbon serien från Lazer Lamps

Nytillverkade turboladdare

Kom ihåg att riskbedöma bilvårdsprodukter och andra kemikalier

Korrekt bromsprov för personbilssläp med påskjutsbroms

Är du driftansvarig, underhållschef, smörjare, inköpare..? Missa inte Mobi...

Behöver du en produktlösning med DT-kontakt?

Ljusinställning - ACVLJN5413

Välkommen på Seminarium om ingjutning av elektronik med WEVO den 14-16 okto...

Sänd till en kollega

0.112