23948sdkhjf

Girl Power på Bilprovningen den 8 mars

Bilprovningen vill öka andelen kvinnliga besiktningstekniker och tar tillfället i akt när det är den internationella kvinnodagen att bjuda in till öppet hus för att väcka ett större intresse för yrket bland tjejer.

På plats för att berätta mer och svara på frågor finns flera kvinnliga besiktningstekniker, däribland Ylva, känd från realityserien ”Bilprovningen” i TV3. När Bilprovningen startade sin verksamhet på 60-talet var det bara män som besiktade fordon. Det var först 1979 som den första kvinnliga besiktningsteknikern anställdes.

Sedan 2007 pågår en medveten satsning på att öka andelen kvinnliga besiktningstekniker. Då var andelen 6 procent, nu är den snart uppe i 12 procent och målsättningen är att nå 14 procent vid årsskiftet. 

För att locka tjejer till yrket har Bilprovningen valt att i samband med den internationella kvinnodagen bjuda in till öppet hus på stationer i Stockholm, Jönköping, Örebro och Skellefteå.

Dagen till ära bemannas Bilprovningens stationer på dessa orter i huvudsak av kvinnliga besiktningstekniker som hoppas bli fler. De finns tillgängliga som värdinnor och ambassadörer för att berätta mer och svara på frågor om jobbet. Till exempel jobbar Ylva, som är känd från realityserien ”Bilprovningen” i TV3, i Jönköping denna dag. Till vardags är hon i Tidaholm. Och i Örebro finns Sara och Cecilia som också har medverkat i serien på plats. Vanligtvis jobbar de i Mora.  

Förhoppningen är att uppmärksamma allt fler på ett omväxlande och serviceinriktat jobb där man dagligen möter många härliga människor och spännande fordon – och framför allt gör skillnad genom att förebygga olyckor och minska fordonens utsläpp.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.099