23948sdkhjf

Stor trimfabrik i lilla Krylbo!

PPF, eller Pure Performance Factory som företaget heter, är ett av Sveriges största företag inom motorbyggande, motortrimning och mappning av alla typer av motorer.

Företaget Pure Performance Factory, som främst gjort sig kända för sina motorbyggnationer, huserar i 1100 kvadratmeter nyrenoverade lokaler där en gång det anrika Krylbo Gjuteri låg.

Lokalerna inrymmer både verkstad, lager, chassibyggnation, motorverkstad och tre olika typer av rullande landsväg.

En Dynocom 7500 som klarar alla typer av 2- eller 4-hjulsdrivna bilar upp till 4000 hästar, en Dynapack navdyno för 2-hjulsdrivna bilar som PPF kört över 1000 bilar med samt en Dynomite ATV-Skoter bänk som klarar de flesta fabrikat. Under de 15 år företaget funnits har de blivit många tusentals optimeringar och mappningar.

Kunskapen i huset genom de fyra anställda kommer från ett grundmurat motorintresse och en bakgrund inom dragracingen som kräver en motorkunskap utöver vanliga dödliga.

– Vi kan faktiskt stoltsera med att haft världsrekordet för LSX-motorer under fem års tid, säger Andreas Arthursson som är en av ägarna till PPF.

– Det gjordes med vår Monte Carlo och jag körde de 402 meterna på 6,11 sekunder med en sluthastighet på 374 km/h.

– Sedan har vi faktiskt även europarekordet i PRO Mod med en Chevelle 69:a som är försedd med en ECU Masters strömmodul PMU-16.

– Vi har genom åren mappat och arbetat med alla typer av motorstyrningar och system, men vi har nu mer eller mindre helt gått över till ECU Master´s produkter på alla gatbilar. De håller en förvånansvärt hög kvalitet i förhållande till priset och vi har aldrig haft någon produkt från dem som fallerat.

– Så länge de fortsätter att utveckla sina produkter, trots att de redan ligger långt före många av konkurrenterna, så kommer vi att välja och sälja deras grejer, säger Andreas.

– För dragracingen kör vi dock vidare med Fueltech som är vår egen agentur, säger Andreas avslutningsvis.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062