23948sdkhjf

Därför är deras verkstad topprankad på Lasingoo

| Av Pierre Kjellin | Tipsa redaktionen

Attraktiv prisnivå, bra service och annorlunda öppettider. Det tror man på Meca-anslutna Nordic Auto lagt grunden till att man är populäraste verkstaden på Lasingoo.

Markus Andersson och Nima Forooghi har båda bakgrund som bilmekaniker. För några år sedan bestämde sig båda, som känt varandra vi många år, att satsa på begagnatbilhandel i gemensamt bolag. Verksamheten rullade på, men de bestämde sig för att utöka med en egen verkstad:

– Sedan tänkte vi att varför ska vi lämna bort alla verkstadsjobb, när vi kan göra det själva, berättar Markus Andersson som är vd och hälftenägare tillsammans med Nima Forooghi.

De valde att ansluta sig till Meca, där bra lagerhållning och snabba och täta leveranser var viktiga faktorer.

Att ha en egen verkstad tillsammans med bilhandeln har flera fördelar, tycker de:

– När det är garantiärenden är det skönt att ha en verkstad i huset. Och det är en fördel för kunden att kunna köpa, serva och laga en bil på samma ställe. Eftersom vi själva är mekaniker så påverkar ju även vår kunskap vilka bilar vi köper in, förklarar Markus Andersson.

2018 blev Nordic Auto Sveriges bäst rankade bilverkstad på prisjämförelsesajten Lasingoo och man ligger fortfarande högt i rankning och är med cirka 150 omdömen en av de verkstäder som flest kunder betygsatt på Lasingoo.

Nima har använt sig av Autobutler tidigare och hade goda erfarenheter och Markus drev tidigare egen verkstad och använde tjänsten Skruvat.se.

– När vi startade firman tillsammans 2017 så hörde vi talas om Lasingoo. Så vi hoppade på det för att testa, berättar Markus.

– Vi ser Lasingoo som en marknadsföringskanal. Vi var billigast i stan och vi gick om alla andra i omdömen på Lasingoo, kunderna tyckte vi hade bästa pris och bästa service. Och med hjälp av Lasingoo får vi in kunderna, sedan är det bara att se till att de kommer tillbaka till oss igen, säger Nima.

Han och Markus är förvånade över hur många kunder som går in på lasingoo och sätter betyg på eftersom man aldrig uppmanar dem att göra det. Priset är en viktig framgångsfaktor på Lasingoo, men det räcker inte i längden för att nå en hög rankning, påminner Markus Andersson:

– Man måste också ha en bra service och ägna kunderna lite tid och omsorg. Som exempel så är det flera gånger som vi upplyst kunder om att de inte behöver göra en service eller byta någon del nu utan att de kan vänta ett tag till. Så ibland kan det bli lite billigare för kunden än han räknat med, eller så slipper han en åtgärd han hade kalkylerat med. Det är bra att kunna ge kunden alternativ. Och ringer någon till oss med frågor om sin bil så lägger vi lite tid på den kunden.

Med sina öppettider – 10.00 – 19.00 – sticker Nordic Auto ut från mängden. Både Markus och Nima tror att de bidragit till den höga rankningen på Lasingoo.

– Kunderna kan komma hit på frukost- eller lunchrasten och lämna bilen. Sedan hinner de komma hem efter jobbet, hämta barnen och kanske handla innan de kommer hit och hämtar sin bil. De gånger folk vill komma tidigt så brukar de lämna bilen kvällen innan. Har du vanliga öppettider vill du helst att kunden ska lämna ifrån sig bilen vid sjutiden på morgonen. Och sedan ska kunden hämta sin bil igen vid halv fem, säger Markus.

FAKTA Nordic Auto (Meca)
Personal: 3 anställda i verkstad och rekond samt ägarna Markus och Nima
Omsättning 2017: Drygt 15 milj. kr
Verksamhet: Försäljning av begagnade bilar samt serviceverkstad och rekond. Man utför även enklare skadereparationer (plåtarbeten).
Så här betalar man för Lasingoo: Fast månadsavgift samt en procentandel för varje jobb man får in via Lasingoo.

Håll dig uppdaterad med Motor-Magasinet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nu är det premiär för nya Porsche Cayenne Coupé

Renault startar pilotprojekt med V2G

Renault startar nu det första storskaliga pilotprojektet med reversibel elektrisk laddning, V2G (vehicle-to-grid). Renaults växelströmsteknik gör det möjligt att placera den reversibla laddaren inuti fordonet, vilket innebär att det endast krävs en enkel och billig anpassning av befintliga laddningsstationer.

Volvo Cars öppnar sitt digitala säkerhetsbibliotek för alla

Volvo Cars gör för första gången sin kunskap inom säkerhet lättillgänglig i ett centralt digitalt bibliotek som man uppmanar bilindustrin att använda, eftersom det ligger i allas vårt intresse att göra vägarna säkrare.

Halvt ton vattenpipstobak värt flera miljoner i beslag vid razzia mot bilverkstäder

En riktad insats mot bilverkstäder och biltvättar i Botkyrka och Huddinge medförde flera gripanden och beslag av misstänkt stöldgods, kontanter och tobak till vattenpipor.

Nya säkerhetslösningar aviserade av Volvo Cars

”Vi fortsätter att satsa på elektrifiering”

Sverige ska fortsätta att satsa på elektrifiering av fordonsflottan, och en lösning för att hejda exporten av el- och hybridbilar är på gång. Det avslöjade infrastrukturministern på en pressträff.

Nyhetsbrev

Mekonomen sjösätter nytt koncept

Mekonomen-koncernen är i all tysthet på väg att etablera ännu ett varumärke på Sverigemarknaden – Bilxtra, som i Norge är en känd kedja av verkstäder och butiker.

Arkiv

I nya Corolla överlever batteriet bilen

Toyota satsar stenhårt på hybriddrivlinan med nya Corolla – en bilmodell där batteriet väntas hålla längre än själva bilen.

Svenskt cleantech-bolag lanserar eldriven lätt lastbil

​Elfordon ställer nya krav på underleverantörer

Koenigsegg drar in 3,5 miljarder på nya Jesko

”Självklart att tredje part ska testa våra bilar”

SFVF lanserade nyligen erbjudandet oberoende begagnat-test för bilhandlare. På bilföretaget Kamux är det sedan länge externa företag som testar och går igenom bilarna man säljer.

LBM Autoparts utökar med fler renoveringskit

DRF och MRF inleder samarbete

Styrelserna och ledningarna i DRF (Däckspecialisternas Riksförbund) och MRF (Motorbranshens Riksförbund) har beslutat att inleda ett samarbete mellan de båda organisationerna.

Godkänd Bilverkstad växer med 200 verkstäder

Godkänd Bilverkstad tar ett rejält kliv framåt när alla VW Group-auktoriserade serviceverkstäder ansluter sig till den nya kvalitetsstandarden.

Därför satsade Hellstens på begagnat

Bilia stöttar Motorbranschcollege

En av Europas största bilkedjor – Bilia – har valt att stötta Motorbranschcollege. Att företag vill engagera sig i Motorbranschcollege är centralt för att stärka utbildningskvaliteten på gymnasieskolornas fordonstekniska utbildningar och öka intresset för utbildningen.

”Vi vill gå i konfrontation med bilmotståndarna”

Lexus öppnar sushirestaurang i Stockholm

I Tokyo driver Yuki Chizui restaurangen som revolutionerat sushivärlden. Tillsammans med Lexus öppnar hon nu en svensk pop up-replika för att hylla japansk hantverksskicklighet och innovationskraft – och fortsätta utmana förlegade fördomar och gamla myter.

Trafikpoliser i Stockholm på skolbänken för att lära sig mer om riskerna med gas- och elfordon

Det var stort intresse vid en föreläsning om riskerna med i gas och e-fordon för Stockholms läns trafikpoliser. Aktualiserat efter den svåra gasbussolyckan i Stockholm nyligen.

Dramatisk ökning av stenskott/Varje år rapporteras över 400 000 glasskador

Antalet glasskador till följd av stenskott har ökat dramatiskt i Sverige de senaste tjugo åren, visar en genomgång som försäkringsbolaget If gjort.

PWR Racing tar steget till WTCR med erfarna förare

PWR Racing satsar på ung talang och mångårig erfarenhet i WTCR - FIA World Touring Car Cup presenterad av Oscaro. De två förare som kommer att representera PWR och CUPRA Racing i WTCR är 22-årige spanjoren Mikel Azcona, regerande mästare i TCR Europe och Daniel Haglöf, flerfaldig mästerskapsvinnare och medgrundare av PWR Racing.

Blocket sparkar ut bilhandlare som inte följer ARN:s beslut

Dussintalet bilföretag riskerar sparkas ut från Blocket efter att Sveriges Televisions program Plus avslöjat att de klandrats av Allmänna Reklamationsnämnden.

Här är elbilen med inbyggda solceller

Nytt rekordår för DEFA

"Riskerna med elbilar är överdrivna"

Snart kommer nya Land Rover Defender

Så mycket lastade första MB-lastbilen

”Det går åt fel håll”

Opel gör trendbrott med vinst

Ny lacktillbehörsserie från Axalta

Gratis app ger rätt oljekvalitet

Bosch Car Service certifierade 2 verkstäder på 2 dagar

”Man måste vara snabb på bollen”

1

Biltillverkarna nonchalerar att stöldsäkra nyckellösa bilar

Mikaela Åhlin-Kottulinsky fortsätter med PWR Racing

Se alla Företagens egna nyheter

Drivaxlar till senaste Mercedes C-klass

Nya drivaxlar till Tesla Model S

Fabriksrenoverad Bosch original dieselspridare till Citroen och Mini Cooper

Världens första självkörande buss som klarar alla väglag har Nokian Hakkapeliitta däck

Reparationssats växellådan ZF BMW GS6-45

Verktygsvagnen för framtidens verkstad

Byta bromsar?

Trådlös Back-TV sats 7"

ColorGlo öppnar nu upp i Blekinge

Vikbara lagerlådan som reducerar volym

Bak- & Arbetsljus

Ny Volvoaxel

Vad gäller angående företagscertifikat för AC-maskiner?

Drivaxel till nyare Volvo och Ford

Drivknut till Dacia Duster

Välkommen Kristian Ljungqvist,

Fordonsel

Fabriksrenoverad original dieselspridare till VW

Säkra din nyckelförvaring

Nokian Tyres återigen ett av de mest hållbara bolagen i världen

Reparationssats till differentialen i Nissan Navara/Pathfinder

Ännu en ny Volvoaxel

Extrem helsyntetisk motorolja för racing

Fordonsbelysning - Volkswagen Caddy

Drivaxel till Dacia Duster

Sänd till en kollega

0.111