23948sdkhjf

Därför är deras verkstad topprankad på Lasingoo

| Av Pierre Kjellin | Tipsa redaktionen

Attraktiv prisnivå, bra service och annorlunda öppettider. Det tror man på Meca-anslutna Nordic Auto lagt grunden till att man är populäraste verkstaden på Lasingoo.

Markus Andersson och Nima Forooghi har båda bakgrund som bilmekaniker. För några år sedan bestämde sig båda, som känt varandra vi många år, att satsa på begagnatbilhandel i gemensamt bolag. Verksamheten rullade på, men de bestämde sig för att utöka med en egen verkstad:

– Sedan tänkte vi att varför ska vi lämna bort alla verkstadsjobb, när vi kan göra det själva, berättar Markus Andersson som är vd och hälftenägare tillsammans med Nima Forooghi.

De valde att ansluta sig till Meca, där bra lagerhållning och snabba och täta leveranser var viktiga faktorer.

Att ha en egen verkstad tillsammans med bilhandeln har flera fördelar, tycker de:

– När det är garantiärenden är det skönt att ha en verkstad i huset. Och det är en fördel för kunden att kunna köpa, serva och laga en bil på samma ställe. Eftersom vi själva är mekaniker så påverkar ju även vår kunskap vilka bilar vi köper in, förklarar Markus Andersson.

2018 blev Nordic Auto Sveriges bäst rankade bilverkstad på prisjämförelsesajten Lasingoo och man ligger fortfarande högt i rankning och är med cirka 150 omdömen en av de verkstäder som flest kunder betygsatt på Lasingoo.

Nima har använt sig av Autobutler tidigare och hade goda erfarenheter och Markus drev tidigare egen verkstad och använde tjänsten Skruvat.se.

– När vi startade firman tillsammans 2017 så hörde vi talas om Lasingoo. Så vi hoppade på det för att testa, berättar Markus.

– Vi ser Lasingoo som en marknadsföringskanal. Vi var billigast i stan och vi gick om alla andra i omdömen på Lasingoo, kunderna tyckte vi hade bästa pris och bästa service. Och med hjälp av Lasingoo får vi in kunderna, sedan är det bara att se till att de kommer tillbaka till oss igen, säger Nima.

Han och Markus är förvånade över hur många kunder som går in på lasingoo och sätter betyg på eftersom man aldrig uppmanar dem att göra det. Priset är en viktig framgångsfaktor på Lasingoo, men det räcker inte i längden för att nå en hög rankning, påminner Markus Andersson:

– Man måste också ha en bra service och ägna kunderna lite tid och omsorg. Som exempel så är det flera gånger som vi upplyst kunder om att de inte behöver göra en service eller byta någon del nu utan att de kan vänta ett tag till. Så ibland kan det bli lite billigare för kunden än han räknat med, eller så slipper han en åtgärd han hade kalkylerat med. Det är bra att kunna ge kunden alternativ. Och ringer någon till oss med frågor om sin bil så lägger vi lite tid på den kunden.

Med sina öppettider – 10.00 – 19.00 – sticker Nordic Auto ut från mängden. Både Markus och Nima tror att de bidragit till den höga rankningen på Lasingoo.

– Kunderna kan komma hit på frukost- eller lunchrasten och lämna bilen. Sedan hinner de komma hem efter jobbet, hämta barnen och kanske handla innan de kommer hit och hämtar sin bil. De gånger folk vill komma tidigt så brukar de lämna bilen kvällen innan. Har du vanliga öppettider vill du helst att kunden ska lämna ifrån sig bilen vid sjutiden på morgonen. Och sedan ska kunden hämta sin bil igen vid halv fem, säger Markus.

FAKTA Nordic Auto (Meca)
Personal: 3 anställda i verkstad och rekond samt ägarna Markus och Nima
Omsättning 2017: Drygt 15 milj. kr
Verksamhet: Försäljning av begagnade bilar samt serviceverkstad och rekond. Man utför även enklare skadereparationer (plåtarbeten).
Så här betalar man för Lasingoo: Fast månadsavgift samt en procentandel för varje jobb man får in via Lasingoo.

Håll dig uppdaterad med Motor-Magasinet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Mekonomens vd om starkt kvartal och framtiden

Mekonomen Group rapporterar stabil försäljning i linje med ett starkt kvartal föregående år.Den totala nettoomsättningen steg med 90 procent i andra kvartalet till 3 100 (1 633) MSEK till följd av förvärvade FTZ och Inter-Team.

Hedin Bil fortsätter att växa i Belgien

Mantorp Classic Festival - Mantorp Park firar 50 år av spännande racing

Helgen den 23:e till 25:e augusti firar den östgötska racingmetropolen Mantorp Park 50 års jubileum. För sjätte året i rad arrangerar också MK Scandia tillsammans med Racerhistoriska Klubben detta populära event för entusiaster av sportvagnar och klassiska bilar.

Larmtjänst tipsar om hur man skyddar sin Tesla mot stöld

Just nu är det en stöldvåg av Teslabilar. Larmtjänst tipsar därför om några funktioner i bilen som kan användas för att försvåra för tjuven. Under året har det efterlysts 12 Teslabilar varav 10 efterlysningar har inträffat under sommaren.

SFVF leder ny storsatsning för att förebygga olyckor med el- och gasfordon

-Så mycket kompetens som samlades hos SFVF, för att diskutera och ta fram rekommendationer och vägledning, tror jag aldrig någonsin har skett. Nu tar vi ett nytt och stort steg framåt för att minimera riskerna med gas och elfordon, säger Bo Ericsson vd för SFVF efter att tunga företrädare i branschen haft ett första möte.

Nu får alla berörda BMW-ägare brev om EGR-problemen

Nyhetsbrev

Expert på elektronik till Inspirationsdagen 100% Verkstad

Arkiv

CAB satsar på att lyfta kunskapen om skadereparationer

För att öka kunskaperna om arbetet i skadeverkstaden hos blivande fordonstekniker har Motorbranschcollege och CAB Group AB tecknat en avsiktsförklaring om samarbete.

Personlig servicetekniker ger lyft för Hallands-verkstad

MRF larmar på nytt om förbjuden ”fulgas” till AC-system

För drygt tre år sedan uppmärksammade MRF hanteringen av förbjuden och växthuspåverkande AC-gas, så kallad ”fulgas”. Nu är det dags igen. Denna gång larmar MRF branschen om förekomsten otillåten import, försäljning och hantering av ytterligare ett köldmedia – gasen HFC134.

Godkänd Bilverkstad på Inspirationsdagen 100% Verkstad

I överenskommelsen med konsumentministern och Konsumentverket ingår att alla verkstäder ska vara igång med Godkänd bilverkstad (GBV) senast 2019-12-31. Bo Ericsson, vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening SFVF, kommer till Inspirationsdagen 100% Verkstad och berättar hur det går.

Tuffa uthållighetstester för nya Porsche Taycan

Biltema släpper två nya kataloger

Kampen om guldet hårdnar i TCR Scandinavia

Mattias Andersson och Tobias Brink tog hand om varsin seger i två tuffa TCR Scandinavia-tävlingar på Gelleråsen Arena, där incidenter påverkade båda titelrivalerna Andreas Wernersson och Robert Dahlgren.

Patrik Flodin befäste ledningen i Rally-SM

Rallysporten går en ny vår till mötes i Sverige med ett allt starkare och intressantare mästerskap.

Volvo chocksänker bytesintervall för remmar

Drivremmar problembarn för Volvo

Volvos problem med motorer som riskerar haverera på grund av rembrott har visat sig vara omfattande, och Volvo har fortfarande inte vidtagit alla nödvändiga åtgärder för att minimera riskerna för bilägarna.

Handlare har inte koll på Volvos nya bytesintervall

Volvo Cars information om kortade kamremsbytesintervall når inte ut till fria verkstäder och inte ens till Volvo-auktoriserade handlare. Många bilköpare riskerar därför att få en otrevlig överraskning när det är dags för första servicen.

Godkänd Bilverkstad blir tvingande när kommun gör upphandling

Kunskapen om Godkänd Bilverkstad sprider sig och nu har Sundsvalls kommun beslutat att i sin upphandling av verkstäder kräva att verkstaden ska vara ansluten till SFVF och/eller MRF och därmed också Godkänd Bilverkstad.

Ny säsong av Bilprovningen på TV3

Sasha Selipanov blir ny designchef på Koenigsegg

Koenigsegg Automotive har utsett Alexander (Sasha) Selipanov till ny designchef. Han har en bakgrund från Volkswagen, Lamborghini, Bugatti och Genesis.

McDonald's nya skylt för elladdning

Kvdbil-rapport visar på försäljningsras av begagnade bilar under 2019

Försäljningen av begagnade bilar fortsätter att minska. Under andra kvartalet 2019 föll försäljningen med cirka 6,1 procent jämfört med samma period i fjol. Samtidigt har lagren av begagnade bilar minskat hos bilhandeln. Det visar ny statistik från bilförmedlaren Kvdbil.se.

Chef-intervju: Mikael Backteman, Boier Bilverktyg

Egentligen hade han tänkt lämna branschen och göra någonting helt annat. Men ödet ville annorlunda. Nu är Mikael Backteman vd för Boier Bilverktyg.

Intresset för rally ökar – juniorboom i Rally-SM

Årets Verkstad kommer till Inspirationsdagen 100% Verkstad

Mopedens dag en folkfest i norr

Ytterligare 200 bilåterförsäljare väljer DEFAs Installerat & Klart

HBA Fordonsteknik AB presenterar liten, lysande nyhet

Stabil arbetsbänk med säkert fotfäste

Digital batterimätare för 12- och 24-volts batterier

Nystart i MSB:s arbetsgrupp för metan och vätgas

Se alla Företagens egna nyheter

Förstärkta framvagnsdelar eller inte?

Nu blir alla bilar i Sverige en bit mer miljövänliga

Välkommen tillbaka till jobbet!

Höstkampanj! Nu är Actias höstkatalog här.

WEVO håller seminarium om ingjutning av elektronik 14-16 oktober, välkommen!

Limskola – Industri Grundläggande - 23/9 i Ljungby, välkommen att anmäla dig nu!

Ny säljare - Södra Sverige

Klassiker förnyas med RoTWIN

Unikt kombinationsljus

Drivaxel till Peugeot 207

Nyhet! Batterilös startbooster: GYS Startronic 800.

Ny drivaxel till Mazda 3

Snabba svar om snabblim

Vridmoment omvandlare till automatväxellådor

INFOFLEX FORDON - Integration Fortnox

Vi ses väl på Trailer Trucking Festival?

Vi fortsätter att sponsra Solvatten

Nyhet - Carbon serien från Lazer Lamps

Nytillverkade turboladdare

Kom ihåg att riskbedöma bilvårdsprodukter och andra kemikalier

Korrekt bromsprov för personbilssläp med påskjutsbroms

Är du driftansvarig, underhållschef, smörjare, inköpare..? Missa inte Mobi...

Behöver du en produktlösning med DT-kontakt?

Ljusinställning - ACVLJN5413

Välkommen på Seminarium om ingjutning av elektronik med WEVO den 14-16 okto...

Sänd till en kollega

0.148