23948sdkhjf

FCA + PSA = sant?

Vd:arna för PSA-koncernen och Fiat Chrysler Automobile har gjort uttalanden på bilmässan i Geneve som branschmedier nu tolkar som att de är intresserade av ett samarbete.

PSA-koncernens vd Carlos Tavares besöker bilmässan i Geneve och enligt den USA-baserade branschtidningen Automotive News är han på jakt efter samarbete eller förvärv som kan hjälpa den fransk-tyska biljätten att växa utanför Europa.

Enligt amerikanska nyhetsbyrån Bloomberg så har Fiat-Chrysler-koncernen visat intresse för PSA-koncernen. Bloomberg citerar också FCA-koncernens vd Mike Manley som under sitt besök på bilmässan i Geneve ska ha sagt att FCA tittar på ”alla affärer som kan stärka Fiat-koncernens ställning”. I en intervju ska PSA:s vd Carlos Tavares ha kommenterat Manleys uttalande med ”Vi diskuterar gärna med personer som är intresserad av en affär”. Tavares ska i samma veva även ha pekat ut General Motors och Jaguar-Land Rover som tänkbara partners.

Det som främst gör FCA som en intressant partner för PSA är deras starka närvaro på USA-marknaden samt deras premiummärke Jeep.

Ett viktigt fokusområde för PSA Group just nu är att etablera Peugeot på USA-marknaden.

Jaguar-Land Roves ägare, indiska Tata Motors, har avböjt att kommentera PSA-chefens invit.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

1.516