23948sdkhjf

VEIDEC i internationell racingsatsning

| Av Olle Holm | Tipsa redaktionen

Det svenska kemtekniska företaget VEIDEC står bakom ytterligare en internationell motorsportsatsning. Till samarbetet med Scuderia Autoropa som deltar i Ferrari Challenge läggs nu VEIDEC Silver Eagle Racing by GetSpeed, ett belgiskt team som kommer att delta i Belcar Endurance-mästerskapet med två AMG Mercedes GT4.

De båda förarparen utgörs av Wim Spinoy och Kenneth Heyer samt Frans och Michaël Cool.

– Satsningen på VEIDEC Silver Eagle Racing by Getspeed utgör en del av vår internationella expansion och marknadsföring, säger Rickard Pålsson, ägare och vd för VEIDEC Sverige AB. Motorsport är en viktig del av vår verksamhet där vi kan testa och utveckla våra gröna produkter under de mest extrema förhållanden som finns samtidigt som vi kan visa att det är fullt möjligt att visa omtanke om miljö och hälsa utan att kompromissa med vare sig kvalitet eller effektivitet.

– Belcar Endurance lockar både deltagare och publik med starka evenemang i hela Benelux-regionen där både vi och mästerskapet har en kraftig tillväxt. I VEIDEC Silver Eagle Racing by GetSpeed har vi en mycket professionell partner som kommer att ge vårt varumärke en högkvalitativ exponering i regionen. 

Belgaren Wim Spinoy är även teamchef för VEIDEC Silver Eagle Racing Team by GetSpeed.

– VEIDEC:s produkter sticker ut på marknaden med sin kvalitet och hållbarhet. Det behöver knappast sägas att VEIDEC är en viktig samarbetspartner för oss både på och vid sidan av banan och det kommer att synas i alla avseenden när det gäller teamets verksamhet, säger Spinoy. 

Vid sidan av Wim Spinoy i den ena av teamets två bilar sitter den tyske sportvagnsföraren Kenneth Heyer. På meritlistan finns bland annat totalseger i GT3-klassen i 24h-series 2017 och målsättningen för årets Belcar Endurance är lika hög.

– Vår ambition är förstås att vinna GT4-klassen i Belcar Endurance och ta oss så högt som möjligt i resultatlistan på 24-timmars på Zolder. Wim gjorde en utmärkt debut i klassen i fjol och vi slutade tvåa, vilket är ett mycket bra resultat med en rookie i teamet. Vår ambition är att etablera oss som en permanent spelare inom belgisk motorsport och utveckla samarbetet under de kommande åren.

Teamets andra bil kommer att köras av far och son Cool, Frans och Michaël, som tar ett stort steg i sina förarkarriärer genom att ta klivet till GT4 från karting. 

VEIDEC Silver Eagle Racing by Getspeed kommer även att delta i flera långlopp utanför Belcar Endurance, däribland 24-timmars i Barcelona, 24-timmars på COTA, F1-banan i USA samt 12-timmars i Dubai. Om det kommer att bli i GT3- eller GT4-klassen är ännu inte beslutat.

Kalender Belcar Endurance 2019

17-19 maj – DTM – Zolder 31-02 juni  – Zolder Superprix – Zolder 12-13 juli – 25 Heures Fun Cup – Spa 08,10-11 augusti – Eleven Sports 24 Hours of Zolder – Zolder 05-06 oktober – American Festival Nascar Finals – Zolder 19-20 oktober – Finaleraces – Assen

 

 

Håll dig uppdaterad med Motor-Magasinet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Gunars Kalkis mästare i 2019 års Yrkesprov i fordonslackering

Nu är Autopromotec igång och MotorMagasinet är på plats

Med växande antal utställare, fler besökare och växande mässområde ser eftermarknadsmässan Autopromotec i Bologna att befästa sin andraplats näst efter Automechanika i Frankfurt.

SFVF/Verkstadsföretagarna i möte med Europeiska Socialfonden

Benny Wallin från Sveriges Fordonsverkstäder (SFVF), har nu träffat den regionala samordnaren för Europeiska Socialfonden, Anna-Lena Wettergren-Wessman och diskuterat ett fondprojekt från Europeiska socialfonden. Det här handlar om att få resurser för att både kompetensutveckla personalen på verkstäder och nyutbilda personer som idag går arbetslösa till ett jobb inom fordonsbranschens verkstäder.

Orio AB:s vd lämnar företaget

2

MotorMagasinet på plats på Autopromotec i Bologna

Glasmästarnas egen snilleindustri

Nyhetsbrev

Ynnors Stora Elbilsdag - Vi ska inte vara rädda för att köpa en el- eller gasbil

-Men vi ska vara medvetna om riskerna. Det sade Bo Ericsson, vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening SFVF, när han talade på Ynnors Elbilsdag.

Arkiv

HRF söker politisk korrigering av husbilsskatten

Maptun stärker verksamheten genom tillväxtinkubator

Appen säkrar kompetensen i bilverkstäderna

ProMeister Academy har utvecklat en app för verkstadspersonal att se sin kompetensnivå inom fordonsteknik. Appen hjälper verkstaden att säkra kvaliteten genom att visa aktuell kompetensnivå samt vilken den kunskap som behöver tillgodoses.

Kraftig minskning av antalet stölder av bildelar

Under första kvartalet 2019 har 404 stölder av airbags, navigationsenheter och huvudstrålkastare (xenon) inträffat. Det kan jämföras med samma period 2018 då 913 stölder inträffade. Det visar den senaste kvartalsstatistiken från Larmtjänst över bildelsstölder.

Unikt samarbete ska säkra kvalitet på fordonsutbildning

Gymnasium Skövde - Kavelbro har ingått ett unikt trepartsavtal med Volvo Car Sverige och Bilia i Skövde. Samarbetet ska bland annat säkra kvaliteten på Fordons- och transportprogrammet, öka intresset och matcha branschens verklighet.

Hur väl representerar dagens krockdockor befolkningen?

SAFERs Fordons- och Trafiksäkerhetscentrum på Chalmers har fått i uppdrag av näringsdepartementet att genomföra en kartläggning av eventuella brister i hur väl krockdockor representerar befolkningen som helhet.

Formel 1-legendaren Niki Lauda är död

Ford Mustang firar 55 år som nummer ett

Konceptdäck för Citroëns nya konceptfordon Citroën 19_19 Concept

Citroën 19_19 Concept är ett självkörande och uppkopplat elfordon som markerar varumärkets 100-årsjubileum. Konceptet är utvecklat med fokus på exklusivitet, komfort och integritet. Konceptdäcket Goodyear C100 är framtaget med extra stor dimension och estetik som matchar den spektakulära designen hos 19_19 Concept.

1

Körtillstånd för fordonslyft blir webbkurs

ProMeister Academy lanserar en webbkurs för anställda på bilverkstäder som ger fordonstekniker kunskap och verkstadschefen möjlighet att utfärda körtillstånd för personbilslyft.

Motormagasinet söker reporter

”Våga anställa de som inte passar in”

Mekonomen och Meca tar greppet om fleet-kunderna

Verkstaden som ger Saabar ett andra liv

Med entusiasm, yrkesskicklighet och lite hjälp från Orio har Saab-entusiasten Marcus Wighs verkstad hunnit laga många legendariska Saabar som andra skadeverkstäder dömt ut.

Svarta verkstäder och Framtiden i fokus på Inspirationsdagen

Volvo omkörd av VW Golf på topplista för begagnade bilar

Bilägare vill ha smarta, slitstarka och lättrullande däck

Däck som med hjälp av sensorteknik kan anpassa sig för olika väglag, däck som är slitstarka och däck med ännu lägre rullmotstånd är önskemål som svenska bilister ställer för framtidens däck, visar en enkät från Nokian Tyres.

Grundvattenbristen värst i Stockholms län

Ferrari har inlett året kanonstarkt

Snillrik hjullyft gör bytet enkelt

Här är Hedin Bils expansion 2018

Koppla greppet med Kamasa

Ny fjäderspännare kräver ingen demontering av axeln

Nya hjulvårdsprodukter från Seab

Ökade priser på begagnade bilar med störst lyft på hybrider

Ny försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige

Läs en årsredovisning och få veta mer om branschen

Volvo Car Sverige får ny vd

Här är hjulvagnen som skonar ryggen

Se alla Företagens egna nyheter

Unikt hörnblixtljus - Panorama sprider ljuset över 150°

Våra Vagnar

TIP Trailer Services i Jönköping har genomfört stor renovering av tanktrailer för Air Liquide

Trådlös kamera - WIFI HD

GT80 MINI - stötsäker och IP-67-klassad diagnos baserad på Windows10.

MAHA firar 50 år

HBA Solutions - Kundunika lösningar

Produktnyhet från Purflux!

Produktnyhet från Purflux!

Utmana oss på mässan

LED-läcksökningslampa med fokuserbar lins

ACM 34002GP

Lazer extraljus - Toyota monteringskit

PRO-versionen av INFOFLEX PERSONALLIGGARE, ett smartare verktyg!

Cuby Shuttlesystem hos OneMed

KW Parts förstärker sin kundtjänst!

LED arbetsljus - tål tuffa tag

Drivaxel till Porsche Boxster S

Aircon Ready Refresh

ACM 3400 Hfc/Hfo

Tärnö - Varningsljusramp 944 mm

Direct Vision Standard (DVS) – Säkerhet för ”osynliga” cyklister och trafik...

Autoglass Restore har nu tillverkat ytterligare ett nytt tillbehör

Ny Luftbälg bak till BMW X5 E70 F15 & X6 E71 F16

Inverter 12V 1000W

Sänd till en kollega

0.125