23948sdkhjf

VEIDEC i internationell racingsatsning

| Av Olle Holm | Tipsa redaktionen

Det svenska kemtekniska företaget VEIDEC står bakom ytterligare en internationell motorsportsatsning. Till samarbetet med Scuderia Autoropa som deltar i Ferrari Challenge läggs nu VEIDEC Silver Eagle Racing by GetSpeed, ett belgiskt team som kommer att delta i Belcar Endurance-mästerskapet med två AMG Mercedes GT4.

De båda förarparen utgörs av Wim Spinoy och Kenneth Heyer samt Frans och Michaël Cool.

– Satsningen på VEIDEC Silver Eagle Racing by Getspeed utgör en del av vår internationella expansion och marknadsföring, säger Rickard Pålsson, ägare och vd för VEIDEC Sverige AB. Motorsport är en viktig del av vår verksamhet där vi kan testa och utveckla våra gröna produkter under de mest extrema förhållanden som finns samtidigt som vi kan visa att det är fullt möjligt att visa omtanke om miljö och hälsa utan att kompromissa med vare sig kvalitet eller effektivitet.

– Belcar Endurance lockar både deltagare och publik med starka evenemang i hela Benelux-regionen där både vi och mästerskapet har en kraftig tillväxt. I VEIDEC Silver Eagle Racing by GetSpeed har vi en mycket professionell partner som kommer att ge vårt varumärke en högkvalitativ exponering i regionen. 

Belgaren Wim Spinoy är även teamchef för VEIDEC Silver Eagle Racing Team by GetSpeed.

– VEIDEC:s produkter sticker ut på marknaden med sin kvalitet och hållbarhet. Det behöver knappast sägas att VEIDEC är en viktig samarbetspartner för oss både på och vid sidan av banan och det kommer att synas i alla avseenden när det gäller teamets verksamhet, säger Spinoy. 

Vid sidan av Wim Spinoy i den ena av teamets två bilar sitter den tyske sportvagnsföraren Kenneth Heyer. På meritlistan finns bland annat totalseger i GT3-klassen i 24h-series 2017 och målsättningen för årets Belcar Endurance är lika hög.

– Vår ambition är förstås att vinna GT4-klassen i Belcar Endurance och ta oss så högt som möjligt i resultatlistan på 24-timmars på Zolder. Wim gjorde en utmärkt debut i klassen i fjol och vi slutade tvåa, vilket är ett mycket bra resultat med en rookie i teamet. Vår ambition är att etablera oss som en permanent spelare inom belgisk motorsport och utveckla samarbetet under de kommande åren.

Teamets andra bil kommer att köras av far och son Cool, Frans och Michaël, som tar ett stort steg i sina förarkarriärer genom att ta klivet till GT4 från karting. 

VEIDEC Silver Eagle Racing by Getspeed kommer även att delta i flera långlopp utanför Belcar Endurance, däribland 24-timmars i Barcelona, 24-timmars på COTA, F1-banan i USA samt 12-timmars i Dubai. Om det kommer att bli i GT3- eller GT4-klassen är ännu inte beslutat.

Kalender Belcar Endurance 2019

17-19 maj – DTM – Zolder 31-02 juni  – Zolder Superprix – Zolder 12-13 juli – 25 Heures Fun Cup – Spa 08,10-11 augusti – Eleven Sports 24 Hours of Zolder – Zolder 05-06 oktober – American Festival Nascar Finals – Zolder 19-20 oktober – Finaleraces – Assen

 

 

Håll dig uppdaterad med Motor-Magasinet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nu är det premiär för nya Porsche Cayenne Coupé

Renault startar pilotprojekt med V2G

Renault startar nu det första storskaliga pilotprojektet med reversibel elektrisk laddning, V2G (vehicle-to-grid). Renaults växelströmsteknik gör det möjligt att placera den reversibla laddaren inuti fordonet, vilket innebär att det endast krävs en enkel och billig anpassning av befintliga laddningsstationer.

Volvo Cars öppnar sitt digitala säkerhetsbibliotek för alla

Volvo Cars gör för första gången sin kunskap inom säkerhet lättillgänglig i ett centralt digitalt bibliotek som man uppmanar bilindustrin att använda, eftersom det ligger i allas vårt intresse att göra vägarna säkrare.

Halvt ton vattenpipstobak värt flera miljoner i beslag vid razzia mot bilverkstäder

En riktad insats mot bilverkstäder och biltvättar i Botkyrka och Huddinge medförde flera gripanden och beslag av misstänkt stöldgods, kontanter och tobak till vattenpipor.

Nya säkerhetslösningar aviserade av Volvo Cars

”Vi fortsätter att satsa på elektrifiering”

Sverige ska fortsätta att satsa på elektrifiering av fordonsflottan, och en lösning för att hejda exporten av el- och hybridbilar är på gång. Det avslöjade infrastrukturministern på en pressträff.

Nyhetsbrev

Mekonomen sjösätter nytt koncept

Mekonomen-koncernen är i all tysthet på väg att etablera ännu ett varumärke på Sverigemarknaden – Bilxtra, som i Norge är en känd kedja av verkstäder och butiker.

Arkiv

I nya Corolla överlever batteriet bilen

Toyota satsar stenhårt på hybriddrivlinan med nya Corolla – en bilmodell där batteriet väntas hålla längre än själva bilen.

Svenskt cleantech-bolag lanserar eldriven lätt lastbil

​Elfordon ställer nya krav på underleverantörer

Koenigsegg drar in 3,5 miljarder på nya Jesko

”Självklart att tredje part ska testa våra bilar”

SFVF lanserade nyligen erbjudandet oberoende begagnat-test för bilhandlare. På bilföretaget Kamux är det sedan länge externa företag som testar och går igenom bilarna man säljer.

LBM Autoparts utökar med fler renoveringskit

DRF och MRF inleder samarbete

Styrelserna och ledningarna i DRF (Däckspecialisternas Riksförbund) och MRF (Motorbranshens Riksförbund) har beslutat att inleda ett samarbete mellan de båda organisationerna.

Godkänd Bilverkstad växer med 200 verkstäder

Godkänd Bilverkstad tar ett rejält kliv framåt när alla VW Group-auktoriserade serviceverkstäder ansluter sig till den nya kvalitetsstandarden.

Därför satsade Hellstens på begagnat

Bilia stöttar Motorbranschcollege

En av Europas största bilkedjor – Bilia – har valt att stötta Motorbranschcollege. Att företag vill engagera sig i Motorbranschcollege är centralt för att stärka utbildningskvaliteten på gymnasieskolornas fordonstekniska utbildningar och öka intresset för utbildningen.

”Vi vill gå i konfrontation med bilmotståndarna”

Lexus öppnar sushirestaurang i Stockholm

I Tokyo driver Yuki Chizui restaurangen som revolutionerat sushivärlden. Tillsammans med Lexus öppnar hon nu en svensk pop up-replika för att hylla japansk hantverksskicklighet och innovationskraft – och fortsätta utmana förlegade fördomar och gamla myter.

Trafikpoliser i Stockholm på skolbänken för att lära sig mer om riskerna med gas- och elfordon

Det var stort intresse vid en föreläsning om riskerna med i gas och e-fordon för Stockholms läns trafikpoliser. Aktualiserat efter den svåra gasbussolyckan i Stockholm nyligen.

Dramatisk ökning av stenskott/Varje år rapporteras över 400 000 glasskador

Antalet glasskador till följd av stenskott har ökat dramatiskt i Sverige de senaste tjugo åren, visar en genomgång som försäkringsbolaget If gjort.

PWR Racing tar steget till WTCR med erfarna förare

PWR Racing satsar på ung talang och mångårig erfarenhet i WTCR - FIA World Touring Car Cup presenterad av Oscaro. De två förare som kommer att representera PWR och CUPRA Racing i WTCR är 22-årige spanjoren Mikel Azcona, regerande mästare i TCR Europe och Daniel Haglöf, flerfaldig mästerskapsvinnare och medgrundare av PWR Racing.

Blocket sparkar ut bilhandlare som inte följer ARN:s beslut

Dussintalet bilföretag riskerar sparkas ut från Blocket efter att Sveriges Televisions program Plus avslöjat att de klandrats av Allmänna Reklamationsnämnden.

Här är elbilen med inbyggda solceller

Nytt rekordår för DEFA

"Riskerna med elbilar är överdrivna"

Snart kommer nya Land Rover Defender

Så mycket lastade första MB-lastbilen

”Det går åt fel håll”

Opel gör trendbrott med vinst

Ny lacktillbehörsserie från Axalta

Gratis app ger rätt oljekvalitet

Bosch Car Service certifierade 2 verkstäder på 2 dagar

”Man måste vara snabb på bollen”

1

Biltillverkarna nonchalerar att stöldsäkra nyckellösa bilar

Mikaela Åhlin-Kottulinsky fortsätter med PWR Racing

Se alla Företagens egna nyheter

Drivaxlar till senaste Mercedes C-klass

Nya drivaxlar till Tesla Model S

Fabriksrenoverad Bosch original dieselspridare till Citroen och Mini Cooper

Världens första självkörande buss som klarar alla väglag har Nokian Hakkapeliitta däck

Reparationssats växellådan ZF BMW GS6-45

Verktygsvagnen för framtidens verkstad

Byta bromsar?

Trådlös Back-TV sats 7"

ColorGlo öppnar nu upp i Blekinge

Vikbara lagerlådan som reducerar volym

Bak- & Arbetsljus

Ny Volvoaxel

Vad gäller angående företagscertifikat för AC-maskiner?

Drivaxel till nyare Volvo och Ford

Drivknut till Dacia Duster

Välkommen Kristian Ljungqvist,

Fordonsel

Fabriksrenoverad original dieselspridare till VW

Säkra din nyckelförvaring

Nokian Tyres återigen ett av de mest hållbara bolagen i världen

Reparationssats till differentialen i Nissan Navara/Pathfinder

Ännu en ny Volvoaxel

Extrem helsyntetisk motorolja för racing

Fordonsbelysning - Volkswagen Caddy

Drivaxel till Dacia Duster

Sänd till en kollega

1.151