23948sdkhjf

Därför satsade Hellstens på begagnat

För ett och ett halvt år sedan tog Hellsten Växellådor in begagnade transmissioner i sortimentet, en satsning som satte IT-infrastrukturen på prov.

Vi såg att det från priskänsligare kunder fanns en efterfrågan på begagnade växellådor, slutväxlar och fördelningslådor. Tanken väcktes; kunde vi erbjuda begagnat? Vi hade kunskapen, visste var delarna fanns och begagnat var helt i linje med vår filosofi att återvinna så mycket som möjligt, berättar vd Johan Hellsten.

Först gällde det att hitta ett sätt att säkerställa att de begagnade delarnas kvalitet var tillräckligt god för att man skulle kunna ge samma garanti, support och service som för renoverat.

Satsningen på begagnad delar krävde även en omfattande satsning på ny- och vidareutveckling av IT-system, tillägger Johan Hellsten:

Det tog tid, men var värt det. Det är otroligt svårt och tidskrävande att manuellt effektivt leta igenom allt begagnat, utan att missa något och samtidigt pricka rätt så att delen garanterat passar

Varför är det bra att köpa begagnat?
– I Sverige är vi generellt duktiga på att återanvända begagnade bildelar, vilket är fantastiskt. Resurserna är ändliga, därför är det viktigt för oss att utnyttja vår kunskap för att återvinna så många delar som möjligt. Varje växellåda, slutväxel eller fördelningslåda vi säljer är en egen insats för miljön som spelar roll. De begagnade delar som vi säljer passerar tuffa kvalitetskontroller. Ingen behöver vara orolig för att köpa begagnat av oss, vi är trygga med att erbjuda samma garantivillkor, vilket i sig visar att vi tror på begagnat.

Är valmöjligheten mellan renoverat eller begagnat viktig för kunderna?
Ja, kunderna är väldigt positiva till att vi breddat vårt sortiment. Det underlättar vardagen slippa lägga tid på att söka efter exakt rätt del. Vi förenklar processen och sparar tid, och i slutändan självklart även pengar, åt våra kunder och åt deras slutkunder. För oss har målet hela tiden varit, och fortsätter vara, att göra just återvunna växellådor, slutväxlar och fördelningslådor till en lättillgänglig, prisvärd och trygg lösning för alla kundgrupper. Att enkelt kunna erbjuda renoverat och begagnat, med samma villkor, blir en trygg affär som gagnar både kunder och miljö. Det tycker jag är en hållbar utveckling på riktigt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125