23948sdkhjf

Gas & e-fordon i fokus på Inspirationsdagen 100% Verkstad

Gasbussolyckan i Stockholm nyligen har satt fokus på säkerhet och gasfordon. Inte minst fordonsverkstäderna måste ta till sig ett nytt säkerhetstänk för det är ju de som gör service och reparationer på gasfordon. På årets tre olika Inspirationsdagar 100% Verkstad kommer säkerheten vid arbete med både gas- och elfordon att diskuteras.

-Jag blir ju mörkrädd när jag ser hur säkerheten sköts när det inträffat en olycka med ett gasfordon som bussolyckan i Stockholm. Polis och räddningspersonal utan skyddsutrustning, bilister som lugnt sitter kvar i sina bilar strax intill den explosionsartade branden och till och med en kvinna som promenerar förbi med barnvagn. Så här få det inte gå till, säger Bo Ericsson, vd för SFVF och initiativtagare till SGF SäkerhetsGruppen för Fordon.

-Tänk om de vetat att en gastank flög iväg men träffade en bärande balk i tunnelmyningen. Om den istället hade flugit åt ett annat håll eller penetrerat en vanlig vägg. Då hade tanken som väger 70 kg t om farit rakt igenom väggen med en eldsflamma på 10-15 meter bakom, fortsätter Ericsson.

Ericsson har i flera år arbetat med att sprida kunskap om vilka säkerhetsåtgärder som krävs vid arbete med gasfordon. Olyckan nyligen i Stockholm har medfört att Bo Ericsson fått ge sig ut och hålla säkerhetsföreläsningar bland annat för trafikpoliser i Stockholm.

-Det är oerhört viktigt att våra fordonsverkstäder och alla de som ska jobba med gas och e-fordon vet vad man ska tänka på när det gäller säkerhet. Därför kommer lyfter vi nu de här frågorna och kommer att ge en bred information vid Inspirationsdagarna, säger Olle Holm, chefredaktör för MotorMagasinet som arrangerar Inspirationsdagarna för verkstäder tillsammans med SFVF.

Vid Inspirationsdagarna i Göteborg och Malmö blir det Bo Ericsson med support som kommer att informera om säkerhet och gas- och elfordon medan det i Stockholm blir brandmannen Tommy Carnebo.

Årets första Inspirationsdagen 100% Verkstad äger rum i Göteborg den 10 maj, därefter är det dags för Malmö den 17 maj och Stockholm den 27 september.

Läs mer på http://www.100procentverkstad.se

 

Källa: http://www.100procentverkstad.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125