23948sdkhjf

Flera butiker jobbar med Bilxtra

Tre bildelsbutiker har hittills börjat jobba med det i Sverige nya butikskonceptet Bilxtra, som ägs av Mekonomen Group. En av butikerna är en butik i Jönköping som tidigare jobbade med BDS.

Enligt uppgifter till Motormagasinet har Mekonomen Groups satsning på konceptet Bilxtra, som grundades i Norge, än så länge inneburit att man förvärvat tre bildelsbutiker i Sverige.

En av butikerna är en butik i Jönköping som tidigare varit en BDS-butik och som drivs och tidigare ägdes av Chris Cederberg.

Butiken har numera Bilxtra som huvudleverantör och jobbar i första hand med deras sortiment.

Några Bilxtra-skyltar har dock inte satts upp utanför den tidigare BDS-butiken i Jönköping.

Sonny Torgrimsson på Mekonomen-ägda Meca ansvarar för satsningen på Bilxtra i Sverige. Han meddelar att man från Mekonomens håll i dagsläget inte vill ge några kommentarer kring satsningen, men tillägger att ”det kommer att komma information om Bilxtra så småningom”.

– Det är lite märkligt, tycker jag, att de inte går ut med någon information från Mekonomen Group. Gör man en sådan här satsning så kommer det ut direkt, det går inte att hålla hemligt. Det är en liten bransch och alla håller koll på varandra, säger en person med god insyn i och som tidigare jobbat i branschen till Motormagasinet.

Mekonomen Groups satsning på Bilxtra väcker flera frågor, menar han:

– Vem levererar till Bilxtras butiker i Sverige? Körs grejerna från Norge eller från Mekonomens eller Mecas lager i Sverige?

Och han tror att satsningen på Bilxtra kan vara ett resultat av att Mekonomen Group har nya externa ägare och att flera i koncernledningen saknar förankring i branschen:

– Nu är de ju ägda av ett amerikanskt bolag som säkerligen har gett direktiv om att lönsamheten måste upp. Och då kör man bara på.

Bilxtra är etablerat i Norge sedan många år och där rymmer konceptet ett 70-tal bildelsbutiker och ännu fler verkstäder runt om i Norge.

I början på februari vinstvarnade Mekonomen Group och koncernens vd Pehr Oscarson aviserade om besparingar under året.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109