23948sdkhjf

Dags att införa Certifierad Verkstad Tunga Fordon för bussbolagen

SFVF satsar nu även på tunga fordon och har i samarbete med lastbilsbolag och andra tunga aktörer tagit fram Certifierad Verkstad Tunga Fordon.

-Godkänd Bilverkstads tillkomst är för att branschen måste tillgodose att vi har rätt utbildning och utför det som kunden förväntar sig enligt Konsumenttjänstlagen. När mekaniker som är anställda i kommuner och i statens tjänst erkänner att de saknar kompetens blir jag väldigt orolig säger Bo Ericsson vd för SFVF.

I skuggan av Godkänd Bilverkstad har man arbetat fram Certifierad Verkstad Tunga Fordon tillsammans med tillverkare och återförsäljare som MAN, DAF, Malte Månsson, STS Trailerservice m fl.

-Krav på kvalitet, miljö och tydliga villkor för att busspassagerare ska kunna känna trygghet borde vara en självklarhet anser Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF)

-När jag får läsa att det finns personer som jobbar med att serva gasbussarna som rullar på Stockholms gator inte har rätt utbildning blir jag orolig, säger Bo Ericsson. När t o m mekaniker på bussbolags depåer larmar om allvarliga brister i hur fordonen servas och repareras måste något skyndsamt förändras.

Certifierad Verkstad Tunga Fordon säkerställer den kvalitet som busspassagerare har rätt att kräva när de åker buss. Kvalitetsstandarden bygger på regelbundna kvalitetskontroller som sker både internt och externt av godkända tredjepartskontrollanter. Kvalitetsstandarden innebär att verkstadens arbete kontrolleras såväl tekniskt som administrativt.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078