23948sdkhjf

Ny dansk bildelsleverantör till klassiska bilar

De säljer delar till klassiska Volvo och fem andra av de stora bilmärkena. Snart öppnar danska Classic Parts Passion en svensk webbutik.

Nystartade danska företaget Classic Parts Passion A/S gör jobbet lite lättare för dem som jobbar med reparationer och restaurationer av klassiska bilar av märkena Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen och Volvo få tag i reservdelar till sina ögonstenar.

Bakom Classic Parts Passion står företaget JP Group som är en stor välkänd importör och grossist av bildelar i Danmark. 34-årige Morten Vammen är vd för Classic Parts Passion. Han har jobbat i JP Group i 15 år och äger själv en VW Bubbla som han restaurerar.

– Det och tidigare renoveringsprojekt har varit med och fött fram idén till det här företaget, vars hela affärsidé är att göra det så enkelt som möjligt för ägare till klassiska bilar att hitta reservdelar, förklarar Morten Vammen.

När tänker ni ge er in på den svenska marknaden?
– Vi säljer i Europa till att börja med. Vi har en dansk, engelsk, fransk och tyska hemsida och vi räknar med att inom tre till sex månader ha en svensk hemsida. Så vi satsar även på den svenska marknaden, där vi ser en stor potential.

Kan jag som svensk redan nu handla i er webbutik?
– Ja, det kan du utan problem. Vi tar 10 euro i frakt och vid beställningar på över 120 euro så är det fraktfritt. Det tar 1-3 dagar att packa varan och 2-4 dagar att skicka den i hela Sverige.

Planerar ni för att börja sälja delar från fler bilmärken?
Ja, på sikt vill vi gärna jobba med fler märken. Nu jobbar vi med sex bilmärken, men det kommer att bli fler framöver.

Har ni någon fysisk butik?
– Nej, det har vi inte. Men kunder är välkomna att hämta sina beställningar hos oss i Viborg och göra ett besök i våra lokaler.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078