23948sdkhjf

Minderårig flicka beväpnad med kniv rånade bilverkstad

En 13-årig flicka, beväpnad med en kniv, gick i måndags morse in i en bilverkstad i Tierp. Flickan röjde runt i butiken innan hon tömde kassalådan och stoppade ned pengarna i en ryggsäck.

Enligt en anställd på verkstaden var flickan helt manisk och högg vilt omkring sig med kniven. Den anställde låste in sig i ett kontor och larmade polisen.

Polisen var snabbt på plats och flickan anträffades i anslutning till verkstaden. Då flickan är så pass ung lämnades hon över till vårdnadshavare. Kniven togs i beslag och pengarna återlämnades till butiken. En anmälan om rån har upprättats. 

Ingen människa kommer till skada i samband med händelsen, uppger polisen.

-Mycket obehagligt, säger Bo Ericsson, vd på SFVF i en kommentar till MotorMagsinet. Det här visar på att det kan finnas anledning att se över säkerheten även på verkstäder.

-Vi i branschen har varit nästan helt förskonade för rån. Polisen har tagit fram en bra broschyr som heter skydd mot rån i branschen. Vill man ha den, maila till bo.ericsson@sfvf.eu. Ett annat tips är också att fråga polisen om de kan rekommendera några åtgärder. Det underlättar ju även deras arbete, avslutar Bo Ericsson.

Bild Colourbox

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078