23948sdkhjf

Maptun stärker verksamheten genom tillväxtinkubator

Stark tillväxt handlar inte bara om en bra produkt. Det kräver också ordning på affärsutveckling och gott ledarskap. Det vet Fredrik Bengtsson, som driver trimföretaget Maptun.

Örebroföretaget Maptun har gjort sig kända för sina digitala trimsatser till såväl Saab-bilar som "powersport"-farkoster, alltså vattenskotrar, snöskotrar och fyrhjulingar. Bland annat genom ett samarbetsavtal med världens största återförsäljare av vattenskotrar, Riva Racing, bedömer företaget att man nu lagt beslag på cirka 70 procent av världsmarknaden inom detta segment. Även inom 4-hjulingar och snöskotrar ser framtiden ljus ut.

– Vi säljer fortfarande en hel del trimsatser till Saab, men givetvis kommer denna del av verksamheten att minska på sikt, säger Fredrik Bengtsson som driver Maptun.

Orsaken till den snabba tillväxten är enligt Fredrik att deras huvudprodukt är överlägsen konkurrenternas. Maptun erbjuder en liten handdator som kunderna kopplar till sin motor. När datorn läst av all data i motorn, kan kunden ladda ner olika appar som både förbättrar motors prestanda eller gör det möjligt att ”nolla” motorns serviceintervall samt läsa och radera felkoder.

Men det stannar inte där. Maptun har som mål att nå en omsättning på 100 miljoner kronor inom fyra år och för att klara av det har företaget tagit hjälp av Örebroregionens företags- och tillväxtinkubator Inkubera. De erbjuder kvalificerad affärsrådgivning och utvecklingsstöd till innovativa företag med hög tillväxtpotential.

För några månader sedan kom Maptun med i programmet Spets som riktar sig till företaget inom bland annat industri och logistik. Fredrik har mycket gott att säga om den stöttning han har fått.

– Den hjälp jag har fått är fantastisk, säger Fredrik. Det är lätt att bara köra på utan att reflektera så mycket. Inkubera har hjälpt mig att lyfta blicken och tillföra kunskap inom ledarskap, affärsutveckling och annat där jag inte själv har spetskompetens. Tack vare Inkubera går jag nu en ledarskapsutbildning och får hjälp med processen att bygga nya lokaler. Vi har växt ur våra nuvarande och behöver bygga nytt för att vår tillväxt ska kunna fortsätta.

Inkubera ägs av Örebro universitet holding. Inkubera utgör en brygga mellan forskningen på Örebro universitet och regionens näringsliv. Inkubera finns på myOffice i Örebro, Örebro universitet, Alfred Nobel Science Park i Karlskoga och Måltidens hus i Grythyttan.

Källa: Inkubera

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093