23948sdkhjf

Oljebar förenklar verkstadens arbete

Har man en liten verkstad kan man inte ha alltför många stora oljefat. Gustavson Bil i Norrköping testar en ny variant: en oljebar med 20-litersdunkar.

Hos Gustavson Bil står inga oljefat i vägen. Anders Gustavson, som driver verkstaden, använder Shells nya oljebar för att ha rätt oljekvaliteter hemma utan att behöva köpa hem kvantiteter i bulk.

– Jag provar ut oljebaren åt Shell. Vi har samarbetat under många år och jag använder deras oljor. Oljebaren är smidig, eftersom jag kan ha många olika kvaliteter, utan att behöva ha så stora kvantiteter. Vissa oljor går det ju inte åt så mycket av.

I baren har Anders fem olika oljor i 20-litersdunkar, var och en med egen tappkran och en graderad oljekanna.

– Från början hade den tio olika behållare, men det var väl lite överkurs så nu har vi minskat ner till fem. Det räcker gått och väl till många bilmärken. Sedan kan man välja de oljor man jobbar mest med, förklarar Anders Gustavson.

Anders använder oljebaren till de flesta servicejobben. Mest går oljorna som passar till Volkswagen och BMW.

– De kan ju ha samma beteckning, som 5W-30, men sedan är det olika standarder för olika tillverkare. Då är det alltid bra att ha många olika i mindre förpackningar.

Samtidigt slipper Anders små enlitersflaskor, med allt vad det för med sig i form av spill och avfall.

När dunken är slut trycker man ihop den. Anders demonstrerar hur det går till och knycklar ihop en tom dunk, så att den får plats i återvinningen.

– Det går säkert att trampa ihop den där ännu mer, avslutar Anders.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063