23948sdkhjf

Trux nyanställer efter starkt första halvår

De första sex månaderna under 2019 har varit Trux bästa halvår sedan 2008. Företaget som tillverkar frontskydd och ljusbågar i aluminium för tunga lastbilar möter nu efterfrågan genom nyanställningar.

Trux frontskydd – Highway och Offroad – till tunga lastbilar har alltid varit företagets viktigaste produkter och under de första sex månaderna på 2019 så har försäljningen av dem ökat med närmare 30 procent gentemot föregående år, som även det var ett bra år för Trux.

– Vi har ökat på den svenska och norska marknaden, som vi även är starkast på, men på samtliga marknader har vi sett en positiv orderingång i jämförelse med 2018 berättar Hasse Olsson, platschef på Trux i Ljusdal.

Mikael Nordin är arbetsledare på Trux och ser till att den dagliga driften snurrar på. I och med framgången med frontskydden så ökar kraven på produktionen.

– Vi har gått för full maskin ett tag nu och vi kommer att behöva rekrytera mer medarbetare för att på sikt kunna fortsätta att ta emot den höga orderingången. Just nu behöver vi fylla på med svetsare och lackerare, berättar Mikael Nordin.

Bildtexter:

Efter ett bra första halvår behöver arbetsledare Mikael Nordin på Trux nyanställa för att möta den ökade efterfrågan på deras frontskydd till tunga lastbilar.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093