23948sdkhjf

Så har Lexus förbättrat led-lampan

Skarpare och starkare ljusbild är några av förbättringarna hos Lexus nya typ av led-strålkastare "Bladescan" som lanseras på RX-modellen i höst.

Bakom namnet "Bladescan" döljer sig den japanska biltillverkaren Lexus helt nyutvecklade led-strålkastare. Den skiljer sig från alla andra led-strålkastare på marknaden i ett viktigt avseende:

Led-lamporna som ett Bladescan-strålkastarhus skickar inte ljuset rakt ut på vägen. I en strålkastare som använder lexus nya bladescan-teknik får ljuset från varje strålkastarhus passera genom två speglar vilka båda roterar med hög hastighet och sedan slutligen genom en lins. Detta ger enligt Lexus en bredare ljusbild som även är skarpare i kanterna.

Bladescan-strålkastarna lanseras i Lexus modell RX under hösten. Bladescan-lamporna är också utrustade med den så kallade Matrix led-tekniken, vilken automatiskt bländar av när strålkastarna "upptäcker" till exempel fotgängare på vägen.

Bladescan-strålkastarna ska enligt Lexus dessutom ge en snabbare avbländning än övriga Matrix led-lampor på marknaden. Detta bero på att Bladescan-strålkastarna "upptäcker" fotgängare på 56 meters avstånd från bilen och bländar av, jämfört med 32 meter som är det avstånd som de flesta andra led-strålkastare klarar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079