23948sdkhjf

Nu får alla berörda BMW-ägare brev om EGR-problemen

Nu har brev skickats ut till samtliga BMW bilägare som är berörda av den tekniska kampanjen kring EGR-problematiken och de eventuella riskerna för brand.

Det innebär att registrerade ägare av vissa modeller inom BMW 3-serie, 4-serie, 5-serie, 6-serie, 7-serie, X3, X4, X5, X6 i Sverige nu fått eller får brev i brevlådan med instruktioner om att boka tid hos en serviceverkstad för att kontrollera och eventuellt åtgärda den så kallade avgasåterföringskylaren eller EGR-ventilen.

I ett pressmeddelande skriver BMW Group Sverige: ”Som vi meddelade i början på augusti 2019 hade då merparten av de berörda 35 000 bilarna i Sverige redan kontaktats och/eller åtgärdats. Från och med idag har samtliga berörda registrerade bilägare fått brev med information om hur de kan kontakta en serviceverkstad för att boka tid för att kontrollera och eventuellt åtgärda EGR-ventilen.

Bakgrunden till denna kontroll är att BMW AG har genomfört undersökningar och funnit att det kan uppstå ett fel i vissa produktionsserier av BMW:s dieselbilar sålda på den europeiska marknaden. Felet består i att Exhaust-Gas-Recirculation-modulen (EGR) som används för avgasregleringen, i mycket sällsynta fall kan orsaka onormal värmeutveckling kring motorn och i sällsynta fall orsaka brand. BMW har därför beslutat att kontrollera de berörda fordonen, för att inspektera EGR-modulen och ersätta eventuellt felande komponenter.

Vi tar våra kunders oro på stort allvar och förstår att en spontan bilbrand är en dramatisk händelse och även kan vara en traumatisk händelse, dock är det också en mycket sällsynt händelse. Vi tar varje incident på yttersta allvar och har ett team dedikerat till att arbeta med BMW-ägare, försäkringsbolag och myndigheter för att undersöka de fordonsbränder som kommer till vår kännedom.

Bilägare som känner oro eller har frågor kring detta kan gärna ta kontakt med vår kundtjänst för mer information.”

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.129