23948sdkhjf

Temadag med fokus på framtiden

Föreläsningar om att bilmarknaden förändras, ta del av produktnyheter och chansen att provköra olika fordon. Det var vad Upplands Motor lockade kunder och partners med till sitt event Try and Drive på Test Track 1 vid Arlanda.

Det har blivit årlig tradition att Upplands Motor arrangerar ett evenemang för kunder, partners och affärsbekanta. Temadagen hette Try and Drive och det var en heldag fylld med föreläsningar, uppvisning av produktnyheter och chansen att testköra ett antal nya bilar. Syftet med eventet var att dela information med varandra och få ny inspiration, men framför allt att samtala kring den utveckling som pågår i branschen. Utöver föreläsningar och mingel kunde man också testköra olika nya bilmodeller av samtliga märken som Upplands Motor säljer.

Temat för föreläsningarna var ”En bilmarknad i förändring” där Nils Rylén, marknadschef på Polestar, inledde dagen. Förutom att deras första elbil Polestar 1 fanns på plats visade han upp två kommande modeller och mottot var ”enkelt, snyggt och roligt”.

Därefter pratade Daniel Szirányi, head of industrial markets på KPMG, om trender inom industrin, hur de utvecklats de senaste åren och hur trenderna ekonomiskt påverkar både bilanvändare och bilföretag.

Nästa talare var Susanne Håkans, chef product management på Preem. Hennes budskap var att berätta om vilka utmaningar drivmedelsföretag står inför i och med den utveckling som fordonsbranschen är i. När bränslen som bensin och diesel minskar behöver andra komma till och hon nämnde biobränslen som tallolja och sågspån som alternativ.

Tomas Persson, nordiskt ansvar över elbilar på Renault, pratade också om elbilar, men hans fokus var orsaken till att elbilar kommit till över huvud taget. Han inledde med oljekrisen på 70-talet och att det var startskottet på elbilar i modern tid. Han gick vidare till urbaniseringen och att det dröjde ända till 2000-talet innan politikerna började fatta beslut kring ämnet.

Ronny Svensson, tjänstebilsexpert på Ynnor, höll en engagerad föreläsning om vilka utmaningar som finns när det gäller just tjänstebilar. Kommer förmånsvärdena att stiga? Kommer politikerna ändra något i lagstiftningen vad gäller WLTP? Han uttryckte en oro över den närmsta framtiden, den kändes också påtaglig bland publiken.

Siste talare var Bo Ericsson, vd på SFVF, och hans föreläsning handlade bland annat om utmaningarna med elbilar vad gäller hanteringen av trasiga fordon och batterier och liknande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.142