23948sdkhjf

Bilia expanderar Netbil-konceptet

Bilias dotterbolag Netbil Begagnat har öppnat en ny anläggning för försäljning av begagnade bilar i Göteborg. Den är det senaste tillskottet i Bilias strategiska satsning på försäljning av begagnade bilar, som totalt omfattar sju nya anläggningar.

Netbil Begagnat köper in sina bilar från Bilias övriga verksamheter, men även från företag och privatpersoner. Via Netbil Begagnat får Bilia nu tillgång till ett bredare utbud av äldre bilar och fler bilvarumärken än vad Bilia har kunnat erbjuda tidigare.

– Bilia har genom åren framgångsrikt sålt nyare begagnade bilar. Genom denna satsning så breddar vi nu sortimentet, med både äldre bilmodeller och fler bilmärken än de som ingår i vår kärnaffär, säger Per Avander, vd och koncernchef för Bilia i ett pressmeddelande.

Netbil Begagnat har därmed fem anläggningar för försäljning av begagnade bilar. De är belägna i Stockholm (Kungsängen och Kungens Kurva), Malmö (Jägersro), Göteborg (Högsbo) och Oslo (Økern). Som nästa steg i expansionen kommer Bilias befintliga anläggning i Jönköping, där det idag bedrivs auktionsförsäljning, under hösten även starta upp försäljning av begagnade bilar. Netbil Begagnat bedriver även auktionsförsäljning av begagnade bilar på de övriga orterna. I Stockholm finns dessutom en separat verkstad för begagnade bilar.

Idag säljer Bilia cirka 50 000 begagnade bilar årligen i koncernen. Totalmarknaden för begagnade bilar i Sverige och Norge är cirka 1,8 miljoner bilar varje år. Bilias målsättning är att sälja 25 000 bilar via Netbil Begagnat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11