23948sdkhjf

Ford lanserar allt fler elektrifierade bilmodeller

Ford meddelar att deras mål är att 2022 sälja fler elbilar än bensin- och dieselbilar tillsammans, i Europa. Under Fankfurtmässan har de också presenterat partnerskap med flera energibolag som ihop med Ford ska skapa nya lösningar för laddning.

På plats på motormässan i Frankfurt meddelar Ford en rad nyheter. Samarbete med flera energileverantörer och sin starkaste uppsättning av elbilar någonsin med modeller som Puma EcoBoost Hybrid, Explorer och Tourneo Custom. Dessutom lanseras nya Mustang-inspirerade Mach E nästa år. Totalt ska 17 elektrifierade modeller finnas tillgängliga för Europa 2024.

De nya samarbetena med energibolag som bland annat Centrica kommer gå ut på att ta fram smartare laddningslösningar för hemmet. Bland annat ska en ny laddbox introduceras senare i år. Laddboxen kommer leverera upp till 50 procent mer laddningskraft än ett vanligt eluttag, vilket reducerar tiden för hemmaladdning med upp till 30 procent.

Vårt partnerskap med ledande energileverantörer som Centrica gör det möjligt för oss på Ford att erbjuda våra europeiska kunder allt de behöver för bytet till elektriska modeller. Optimerad laddningstid och nyframtagna, gröna priser kommer hjälpa våra kunder att dra nytta av fördelarna med sina elektriska fordon, medan vårt omfattande utbud av drivlinor kommer ge dem val för att passa deras behov, säger Roelant de Waard, marknads- och försäljningschef på Ford Europa.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141