23948sdkhjf

Dags för final i SRL på Mantorp 4–5 oktober

Elitracing och täta fighter på banan kommer att stå i fokus under helgen 4–5 oktober på Mantorp Park. Grande Finalen är årets sjätte Scandinavian Racing League-tävling och med finalen avslutas en spännande säsong.

Racerbanan Mantorp Park firade sitt 50-årsjubileum i september. Här arrangeras varje år ett stort antal motorevenemang, varav några tillhör de största i Sverige och Europa. Ända sedan 1969 har Mantorp Park varit en av Sveriges ledande motorbanor.

Totalt kommer 6 racingklasser att kämpa för en pallplats i finalen. Klasserna som tävlar är: Porsche Carrera Cup Scandinavia, GT4 Scandinavia, V8 Thunder Cars, Ginetta och Formel Nordic och sist men inte minst TCR Scandinavia (tidigare STCC).

En av de lokala favoriterna i TCR Scandinavias final är Mattias Andersson. Han är för närvarande på position 6 i förarmästerskapet. Mantorp Park är hans hemmabana där har han tränat många varv genom åren.

I TCR Scandinavia leds mästerskapet utav Robert Dahlgren följd av Tobias Brink. Andreas Ahlberg ligger på tredje plats och Andreas Wernersson ligger på fjärde. Det är mellan dessa fyra förare som titelkampen står.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078