23948sdkhjf

Henkel och Carbon Revolution ingår samarbete

Kemiföretaget Henkel har ingått avtal med hjultillverkaren Carbon Revolution. Samarbetet innefattar nya anläggningar vid Henkels befintliga maskineri i Melbourne.

Hjulen är en av de viktigaste komponenterna på ett fordon. Carbon Revolution erbjuder fälgar i kolfiber som besparar 40-50 procent vikt jämfört med konventionella i aluminium. Nu har Henkel ingått ett samarbete med Carbon Revolution för att erbjuda sin marknad dessa kolfiberfälgar. De ökar också produktionen genom att investera i en större anläggning.

Läs också: Däckrazzia: stockholmare har inte koll på däcken

Baserat på ett antal års nära samarbete med Carbon Revolution har vi utökat vår beprövade portfölj av sammansatta materialtekniker för att skapa lösningar som uppfyller de krävande prestandaspecifikationerna för de globala biltillverkarna, säger Konrad Brimo Hayek, Senior Business Development Manager för Automotive Components på Henkel.

Kolfiberfälgarna används främst på prestigefyllda sportbilar för att spara vikt, men det bidrar också till bättre styrningskänsla och förbättrad acceleration samt bromsrespons tack vare hjulens lägre tröghet. Det är även bättre för miljön.

Som lätta viktkomponenter kan kolhjul ge ett betydande bidrag till att minimera energiförbrukningen när du snurrar upp hjulen och drar dem tillbaka ner varje gång bilen accelereras eller bromsas. Detta sparar bränsle och batterikraft på hybrid- och helelektriska fordon, säger Brett Gass, Chief Technology Officer på Carbon Revolution.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.203