23948sdkhjf

OKQ8 förvärvar miljöinriktat biltvättföretag

Drivmedelsbolaget OKQ8 förvärvar biltvättföretaget iWash. Därmed får OKQ8:s medlemmar och kunder tillgång till två toppmoderna biltvättanläggningar.

Kort väntetid och konkurrenskraftigt pris var den bärande affärsidén för entreprenören Mika Nojonen när han 2008 startade sin första biltvätt i Eskilstuna. Det kunde Motormagasinet rapportera om i fjol.

I dagsläget har hans företag iWash öppnat ytterligare en anläggning i Norrköping och båda anläggningarna utmärker sig genom att bland annat använda Svanen-märkta kemiprodukter, återvinna en stor andel av tvättvattnet och använda sig av solcellspaneler på anläggningarnas tak för att minska åtgången på el från elnätet. Betalningen är appbaserad.

Nu köper OKQ8 hela verksamheten och den ska integreras i OKQ8:s befintliga kunderbjudande.

– Förvärvet av iWash stärker vår marknadsledande position, med det bredaste kunderbjudandet inom biltvätt över hela Sverige. Genom iWash får våra medlemmar och kunder det bästa inom automatiserade tvättgator, med tillgängliga och hållbara biltvättkoncept, anpassade efter deras behov, säger Gustaf Frieberg, Business Unit Manager Carwash på OKQ8 Scandinavia, i ett uttalande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109