23948sdkhjf

Europas däckmässa Tire Cologne är tillbaka 2020

När den internationella däckmässan Tire Cologne hade sin premiär i juni 2018 fanns över 600 utställare från 40 länder på plats. Totalt räknade man in 16 000 besökare. Nu tar man sikte på 2020 och 9–12 juni.

Så här åtta månader innan mässan öppnar är nästan hela utrymmet bokat och förväntningarna är höga. BRV, den tyska handelsorganisation som representerar branschen, satsar därför stort på Tire Cologne, som kommer att fortsätta arrangeras i Köln vartannat år framöver.

Läs också: Däckrazzia: stockholmare har inte koll på däcken

Köln-mässan är en viktig mötesplats för branschen. Däckindustrin och däckhandeln kommer att finnas på plats och representera alla sektorer av branschen, från tvåhjulingar och bilar till lastbilar och entreprenadmaskiner.

Även närstående verksamheter som fälgar och regummering kommer att finnas på plats, liksom allt som berör verksamheten i en däckverkstad: bromsar, lampor, stötdämpare och generell motorservice.

Nytt för 2020 är att man möblerar om bland utställarna. Bland annat kommer man att sprida ut de stora nyckelaktörerna, så att inte alla delar samma hallar. Samtidigt förstärker man segmenten för biltjänster och verkstadsutrustning och i en av hallarna kommer man att fokusera på tematiska inriktningar.

Specialevenemanget "Future Mobility" kommer att integreras med praktiska exempel och en körkurs, allt för att förstärka effekten. Här vill Tire Cologne se in i framtiden och peka på de frågor som påverkar branschen: hur mobiliteten kommer att förändras, vilken inverkan förändringar kommer att ha på människor och samhälle, vilken påverkan det kommer att ha på däckprodukter och vilken effekt det kommer att ha på däckbranschen i stort.

En som kommer att försöka svara på det är Dr Sascha Peters, en av Europas mest kända material- och teknikexperter som kommer att diskutera teori och praktik kring däck och vad som väntar i framtiden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093