23948sdkhjf

Nytt samarbete för tester av bilbatterier

CTEK och Cadex inleder ett strategiskt samarbete. Det ska resultera i nya lösningar för laddning, underhåll och tester av bilbatterier.

Svenska CTEK har tecknat ett samarbetsavtal med kanadensiska Cadex. Avtalet innebär att två teknikpionjärer går samman för att leverera en ny strategi för batteritester inom fordonsindustrin och syftet är att OEM:er och professionella oberoende verkstäder ska få tillgång till nya lösningar för laddning, underhåll och tester.

Kärnan i samarbetet kommer att vara Cadex patenterade testmotor Spectro, som ska ligga till grund för ett brett utbud av innovativa diagnostiklösningar. Båda företagen bidrar med sin tekniska expertis och erfarenhet av marknaden för att tillsammans skapa en produktportfölj av diagnostiklösningar.

– Batteritester är ett viktigt fokusområde för oss och vi har letat efter en partner som har samma fokus på innovation som vi. Cadex är en perfekt partner för CTEK då vi delar samma värderingar och har samma innovativa inställning till ny teknik, säger Henk Lubberts, global OE-chef på CTEK, i ett uttalande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094