23948sdkhjf

Rodin FZed är nästan Formel 1

Väntar du fortfarande på att de ska ringa från Scuderia Ferrari eller Mercedes Grand Prix? Tyvärr, har de inte ringt ännu är chansen att du ska få köra för dem nästa år väldigt liten.

Men det finns ett annat alternativ: köp en FZed från nyzeeländska Rodin Cars. Den är konstruerad som en riktig formelracer och utvecklades ursprungligen som en slags kundvariant av Lotus Formel 1-bil.

Men Rodin FZed är ingen racerbil. Den är en leksak som går att köpa för i sammanhanget facila 650 000 US-dollar, motsvarande drygt sex miljoner kronor.

Då får man en kolfibermonocoque med ett massivt aeropaket, kol-kol-bromsar och fyrvägs justerbara stötdämpare från Öhlins. Ratten är 3D-printad i titan.

Motorn är en 3,8-liters V8 från Cosworth med rötterna i Indycar, som levererar 675 hästkrafter vid 9 600 varv per minut. Det lär räcka bra när bilen väger 609 kilo utan förare.

Rodin Cars utlovar en "nära-F1-upplevelse", utan de kostnader och risker som är förknippade med att äga en gammal Formel 1-bil. Rodin FZed ska till och med gå att tanka med 98 oktans handelsbensin.

Just nu håller Rodin Cars på att färdigställa de första fem kundbilarna och fortfarande är inte alla sålda. Slå till nu, medan du fortfarande har chansen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141