23948sdkhjf

Elva personer gripna efter internationellt samarbete

Polisen har frihetsberövat elva personer som ingår i en kriminell gruppering och som misstänks ha stulit bilar i Sverige, som sedan transporterats till Polen.

I en insats mot grov organiserat brottslighet gällande tillgrepp av bilar har polisen i region Syd tillsammans med andra enheter och i samarbete med polska Maritime Division of Polish Border Guard gripit elva personer. Det skriver polisen på sin hemsida.

De gripna individerna ingår i en kriminell gruppering vars intresse främst har varit kring märkena Mazda och Toyota. Bilarna har stulits i Sverige och sedan transporterats till Polen, där de antingen omidentifierats av personerna eller demonterats för att säljas i delar. Sammanlagt fem bilar som misstänks vara stulna beslagtogs tillsammans med falska chassinummerdekaler, svenska registreringsskyltar, verktyg för märkesförfalskning, störningsutrustning för mobiltelefoni, diverse bilreservdelar samt elektronisk utrustning för biltillgrepp.

För två av de gripna fanns europeiska arresteringsordrar utfärdade och processen att få dessa överförda till Polen pågår nu. Insatsen som ledde fram till gripandena ägde rum tidigare i veckan i båda länderna. Förutom personal från polisen och polskt rättsväsende var en representant från Europol samt it-forensiker inblandade i insatsen.

Ärendet är för närvarande en pågående polisutredning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094