23948sdkhjf

Motorgalan – guldregn över branschen

När Motorgalan brakade loss på Berns Salonger i Stockholm stod branschens hjältar i centrum. För en kväll firades finalister och vinnare från alla håll.

November var precis så där surmulen som bara november kan vara. Men mot den glittrande Motorgalan hade höstmörkret ingenting att sätta emot. För en kväll var vardagen som bortblåst och vi firade fordonsbranschens alla hjältar, alla de som lägger ner själ och hjärta i uppgiften att hålla det här landet rullande.

Och det är just det som gör Motorgalan så viktig: att lyfta de personer som lyfter branschen. Därför hade fler än 300 personer samlats till fest på Berns Salonger, omsorgsfullt omhändertagna av galans konferencier, rallylegenden Tina Thörner.

Där gjorde 39 finalister upp om priser i 13 kategorier, priser som gick till personer och företag som gjort någonting alldeles extra för vår bransch. De är förebilder som driver på utvecklingen mot en bättre värld, om det så gäller att leda en verksamhet eller byta en uppsättning däck.

Självklart blev det en fest utöver det vanliga, med ett så framstående sällskap som gäster. Till höjdpunkterna hörde Tina Thörners värmländska scennärvaro. Att hon förstår sig på den här branschen gick inte att ta miste på, genomgående drog hon paralleller till sin egen karriär när vinnarna gratulerades uppe på scenen.

Och när Årets Servicerådgivare Caroline Jädersten från Turebergs Bilcenter sade att hon älskade sitt jobb och förklarade det med "tänk att varje dag få säga: hej och välkommen till Turebergs Bilcenter, hur kan jag hjälpa dig" ville applåderna aldrig ta slut.

Sedan reste sig håret på armarna när LaGaylia Frazier med sin starka stämma sjöng Whitney Houstons I'll always love you. Hon darrade inte på rösten för en sekund.

När middagen, prisutdelningen och scenshowen till slut var över fortsatte festen på dansgolvet in på småtimmarna. Motorgalan ville liksom aldrig riktigt ta slut. Tro det, när man hade så mycket att fira.

Vinnare på Motorgalan 2019:

Nordic Truckcenter i Markaryd vann pris som Årets Marknadsförare. Årets Fordonstekniker heter Jörgen Svensson och arbetar på Promeister. Årets Servicerådgivare kammades hem av Caroline Jädersten på Turebergs Bilcenter. Årets Ledare blev Johan Aftén, vd på Aftén Bil och Årets Verkstad blev Rejmes Bil. Årets Lackerare heter Jesper Persson och arbetar på Varbergs Bildepot.

Årets Butik vanns av Hästbackas Bildelar i Avesta. Emma Bengtsson på HBA Fordonsteknik är Årets Reservdelsperson. Priset för Årets Innovation gick till Wheel Trolley Easy Lift från Flex1one. 

Ulrika Arver på Arver Lastbilar utsågs till Årets Hållbarhetsprofil. Priset för Årets Bilsäljare tilldelades Erik Widelund på Torvalla Bil. Årets Däckmontör blev Thomas Hagström på Euromaster Häggvik och vinnaren i kategorin Årets Skadeverkstad blev Bilkompani Kalmar.

Alla vinnarna med fullständiga motiveringar hittar du här

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094