23948sdkhjf

Så tror Veho Bil om framtiden för återförsäljarna

Veho Bil, som är exklusiv återförsäljare av Mercedes i Sverige, tror att fordonsbranschen behöver göra en del förändringar vad gäller just försäljning. Många andra branscher ligger långt före.

Det händer mycket inom bilindustrin vad gäller elektrifiering och andra typer av bränsleförändringar för att nå klimatmålen. Däremot ligger fordonsbranschen efter när man pratar om digitalisering – inte i själva fordonen, utan kring försäljning och eftermarknad. Det är något som Metin Basberber, vd på Veho Bil, förespråkar.

Vi kan inte göra som vi alltid gjort, vi måste göra en förändring, säger han.

Vad orsaken till att bilindustrin ligger efter andra branscher är vill han inte spekulera i, men att den gör det fastställer han.

Vi ligger efter, men det händer väldigt mycket nu i vår bransch. Och det är en utmaning för att den äldre generationen måste möta den nya, som ju är van vid exempelvis digitalisering, innan den nya generationen ska ta över.

Den nya generationen menar han består av de personer som ska ta över försäljning och verkstäder. Dessa personer har ett annorlunda beteende jämfört med sina föräldrar – som i dag har hand om bilförsäljning och verkstäder – och att man därför måste anpassa sig.

Man vill inte äg sin bil längre och man vill att det ska var bekymmersfritt, det är därför den nya generationen gärna betalar lite mer för att privatleasa en bil där service ingår till exempel. För att slippa oväntade kostnader, säger Metin Basberber.

Hur tror du att framtiden ser ut för återförsäljarna då?

Jag tror att det kommer bli mer agentavtal, likt det som vi nu har.

Samtidigt växer privatleasingen och allt fler fastighetsägare och bostadsrättsföreningar köper in elbilar som alla hyresgäster och bostadsrättsmedlemmar kan låna via en app. Hur framtiden för återförsäljare kommer se ut mer exakt är svårt att säga, men att allt färre bilar säljs på traditionellt vis är nog många överens om.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094