23948sdkhjf

Jaguar ger din I-Pace extra skjuts

Som en tidig julklapp får elbilen Jaguar I-Pace en rad uppdateringar. Bland annat kommer bilarna få större räckvidd.

När Jaguar nu uppdaterar den befintliga flottan av elbilen I-Pace sker det med hjälp av erfarenheterna från tävlingsserien Jaguar I-Pace eTrophy. Det handlar om optimerad hantering av batteri, värmesystem och fyrhjulsdrivning.  

Med förändrad momentfördelning mellan axlarna har effektiviteten höjts i Eco-läget, kylsystemets funktion med aktiva skovlar har fått nya styrningsparametrar som förbättrar aerodynamiken och batteristyrningen tillåter nu ett lägre laddningstillstånd än tidigare, vilket ska ge upp till 20 kilometer längre räckvidd.  

Jaguar har också analyserat data från 80 miljoner körda kilometer i trafik, information som använts för att förbättra funktionen hos det regenererande bromssystemet samt förbättra precisionen hos räckviddsberäkningen.  

Uppdateringen är kostnadsfri och utförs hos Jaguar-återförsäljarna. Den inkluderar även en uppdatering av funktionaliteten för det som Jaguar kallar för Software-Over-The-Air-uppdateringar (SOTA). Med den senaste programvaran installerad kommer fler elektroniska moduler att kunna ta emot fjärruppdateringar. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.158