23948sdkhjf

Begagnatmarknaden 2019: försäljningsras och prisboom

Den totala försäljningen av begagnade bilar i Sverige minskade med 3,1 procent under 2019, enligt utdrag från Bilregistret som Kvdbil sammanställt via Vroom. Samtidigt ökade priserna med 13 procent.

Trenden med en sjunkande försäljning av begagnade bilar började för två år sedan och fortsatte i fjol. Under 2019 såldes 1 358 252 begagnade bilar, vilket var en minskning om 3,1 procent. Störst minskning var det bland bensinbilar, vars försäljning sjönk med 5,2 procent.

Prisutvecklingen på begagnade bilar var däremot positiv, med en ökning på 13 procent enligt Bilprisindex från Bilpriser.se. Det är det starkaste utvecklingsåret sedan mätningarna startade. Störst var ökningen för bensinbilar där priserna steg med 20 procent. För dieselbilarna var motsvarande siffra 9,8 procent.

– Vi fortsätter att se en utveckling där fler håller fast vid sin bil längre och där köparna slåss om det som läggs ut till försäljning. Det talas mycket om en stark börsuppgång, men då ska man veta att prisutvecklingen på begagnade bensinbilar hållit jämna steg med Stockholmsbörsen sedan juli 2018 då bonus malus infördes. Den begagnade bilen har närmast blivit en investering, säger Madeleine Fritz, försäljningschef på Kvdbil, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11