23948sdkhjf

Däckverkstäderna kränger budgetdäck – tänker inte på säkerheten

Enligt en färsk undersökning säljs det betydligt fler budgetdäck än premium. Priset är anledningen och då får säkerheten stå tillbaka.

En färsk undersökning från ABS Wheels visar att däck av budgetmärke köps betydligt mer än premium. Däckpanelen har samlat in 40 000 svar som visar att majoriteten av bilisterna köper budget och den största anledningen är priset.

Däcktillverkarna säljer enorma partier till bilindustrin vilket gör att alla bilar som rullar ut för första gången har premiummärken.

– Märkesdäcken säljs mer tack vare biltillverkarnas krav på OE, det många inte vet är att denna siffra endast rör dom däck som rullar ut på nya bilar. Hos bilister som ägt bilen ett par år så är det endast ytterst få som väljer att fortsätta med premium säger ABS Wheels vd Andie Lahdo i ett pressmeddelande.

Trots att premiumdäck är säkrare så väljer svenskarna att åka omkring med de billigare alternativen. Oftast asiatiska märken, enligt undersökningen.

– Ansvaret ligger hos däckverkstäderna som fokuserar på att kränga däck där man har högre vinstmarginal, istället för att följa biltillverkarens rekommendationer på hastighetsindex, belastningsindex och bilmärkesmärkning. Vi är lika skyldiga som alla andra, dock är det ingen som vågar ta upp ämnet, avslutar Andie Lahdo.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047